What if you wake up tomorrow and all your powers are gone?
Well, then I better make the best of today!

167_m-100739681-digital_highres-1369_045871-4367385

Lyssna gärna på podcasten Coltings Nakna Sanning avsnitt # 81 när jag snackar med Elin Lilja och Jonas Colting om Ironman Hawaii…. på Hawaii. Länk till avsnittet hittar du här!

170_m-100739681-digital_highres-1369_051337-4367388

Ironman Hawaii är en svettig och spännande resa med många roliga minnen, men innan jag går in på detaljer, vill jag lyfta fram en tanke som dyker upp i mitt huvud i början av löpningen. Jag är dryg och självsäker. Tycker att jag har tränat på typ allt. På att tåla värme, på att cykla aerodynamiskt i vinden, på att glida smidigt genom vågor, på att äta tillräckligt salt och på att uthärda smärta. Men jag är liten och svag i sinnet några timmar in i tävlingen. Springer förbi Annie och Julia, som hoppar upp&ner av entusiasm. BAAAM!!! En oväntad tanke slår mig som en kraftig smäll rakt i bakhuvudet. Vinglar till och tappar min gel. Jag är helt oförberedd och släpper garden helt.

”Du har bara ett skott kvar på mål Jona.
Tänk om det bara finns en chans kvar.
En sista Ironman”.

Nu kanske ni tycker att det inte är en speciellt unik eller märkvärdig tanke, (jag menar inget varar för evigt liksom, det vet vi sedan gammalt), men jag lovar att tanken slog ner som en blixt från klar himmel. Det är lätt att tro att man är osårbar när man håller på med Ironman. Att resan varar för evigt. Men plötsligt känner jag mig inte så mycket som en vinnare och gladiator längre. Jag känner smärta i vrister, vader, lår, rygg och axlar. Jag är snurrig av solsting och vill sitta i ett dike och spy upp all sportdryck. Istället för att fokusera framåt, börjar jag att känner efter inåt. Jag släpper garden. Ett typiskt dåligt beslut ifall tanken är att komma i mål innan solen går ner över horisonten. Stannar till vid vätskekontrollerna och dricker Coca. Tänker att OM nu detta är min SISTA chans på MÅL då måste jag passa på att NJUTA av varje droppe. Elin sammanfattar det bra i podcasten: ”Jona, du kanske känner efter lite fööööör mycket”. Ni kan lyssna till hela eftersnacket från Hawaii Ironman med Elin Lilja, Jonas Colting och mig i podcasten Coltings Nakna Sanning avsnitt #81. Finns att ladda ner här.

Kram, nu väntar jag på era frågor…. Är det något speciellt du vill veta?

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.