Meditation för Turbulenta Tider. När marken gungar är det dags att plocka fram de riktigt tunga grejorna! Här en kraftull andningsmeditation, som har en renande effekt på kropp o sinne. Den befriar dig från ilska, sorg, rädsla och ökar vital livsenergi. Lycka till/Jona

1. Sitt som att du ska svära en ed. Böj din högra arm vid armbågen och för handen nära kroppen, så att handflatan är vänd framåt. Lyft upp din vänstra arm, böj vid armbågen och håll armen framför bröstet med handflatan vänd neråt. Runda läpparna och forma munnen som ett ”o”.  Andas in djupt och kraftfullt i fyra distinkta delar. Andas sedan ut i ett enda djupt andetag. Fortsätt att andas iin-iin-iin-iin-uuuut. 11-22 minuter.

2. För att avsluta: Andas in djupt och kraftfullt. Håll andan och sträck armarna rakt upp och spreta ut med fingrarna hårda som stål. Sträck hela ryggraden uppåt. Andas sedan ut med kraft genom munnen, som att du fyrar av en kanon. Puuuhhh! Repetera ytterligare två gånger, slappna sedan av. Vila.

  1. Hm, kan det vara något att använda när man känner sig lite rastlös, skärrad och orolig efter en bilolycka? Inga fysiska skador! Men det sitter liksom kvar i kroppen och hjärnan snurrar lite kring vad som kunde ha hänt. Eller har du någon annan övning du föreslår istället?

    Tack för en härlig blogg =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.