We understand death for the first time when he puts his hand upon one whom we love.  ~Madame de Stael

Vi som har tävlat här känner igen oss väl, målrakan Ironman World championships Hawaii i den lilla byn Kailua-Kona. En tsunamivåg modell mindre vällde in som en direkt följd av den obarmhärtiga jorbävningen i Japan. Naturen har visat sin kraft och vi är som små som myror i sammanhanget. Vi kan bara fortsätta be och meditera, sträcka ut vår hand, reparera, sörja, bygga upp igen och leva.

En fin meditation vid plötsliga katastrofer är att sjunga mantrat Akal. Ta ett djupt andetag in och sjung ett långt och utdraget entonigt Akaaaaaaaal… enda tills luften tar slut. Upprepa 3 gånger eller mer. Akal betyder odödlighet. Genom att sjunga mantrat får vi kraft att arbeta vidare. Akal betyder odödlighet

Älskar mer – det sliter så lite!

Jona

  1. P.S.

    Akal är även ett traditionellt mantra, som sjungs i ”yogakretsar” när vi ska ta farväl av någon som lämnat oss. Hjälper att släppa taget och stärker i sorgen. Ger själen kraft att ta sig vidare.

    Kraum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.