Jag sänder via video direkt från Åre och länk till livesändningen finns här! Vi ska göra en skön yogaserie som jag hittat i en hyfsat ny forskningsstudie. Jag lovar fina övningar för hela kroppen som passar alla. Jag tänker att det kan vara kul att veta vad vi ska göra så här kommer min kom-i-håg-lapp:

Yoga för att öka livskvalitet och motverka stress

  • Uppvärmning – 5 min

Sukhasana/Lätt meditationsställning, sträckning åt sidor och framåt
Vajrasansa/Diamantsällninggen, sträckning framåt och uppåt
Majrasana/Katt
Tadasana, sträckning åt sidor, bakåt och framåt

  • Surya Namaskara/Solhälsning – 10 min
  • Asana och Pranayama – 35 min

Tadasana/Bergspositionen
Adhama Pranayama
Madhyama Pranayama
Adya Pranayama
Trikonasana/Triangeln
Virabhadrasana 1/Krigare 1
Virabhdrasana 2/Krigare 2
Uttanasana/Stående framåtböjning
Vrksasana/Trädet
Garudsasana/Örnen
Utkatasana/Stolen
Dandasana/Sittande
Paschimottansasana/Sittande framåtböjning
Janusirsasana/Sittande huvud mot knä
Baddha konasana/Fjärilen
Virasana/Hjälteställningen
Jathara parivartanasana/Variation av liggande vriding
Setu bandha sarvangasana/Bropositionen

  • Djupavslappning och meditation – 10 min

Savasana/Vila
Purna Pranayama

  • Tid totalt 60 min

Alla är välkomna – alla får plats

Jona

Referens: Yüe, G. E. & Muz, G. (2020). Effect of yoga based physical activity on perceived stress, anxiety, and quality of life in young adults. Perspect Psychiatr Care. 2020;1–8. DOI: 10.1111/ppc.12484

Forskarteamet studerade effekten av yogaträning stress, oro och livskvalitet hos unga vuxna och resultatet påvisar att yoga är en bra metod. Här är hela artikeln: EFFECTS of YOGA on stress anxiety and quality of life

 


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.