Yrkesutbildning till Yogalärare

Utbildningen till yogalärare är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogaträning samtidigt som du lär dig att undervisa olika yogaklasser. Detta är en ”multi-style” utbildning som ger dig en bred erfarenhet av olika yogastilar för att inspirera dig att hitta en personlig relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga och vårt ledord är därför Teach The Yoga You Love! Efter avslutad utbildning är du internationellt certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance RYT-200. Utbildningen består av 8 delkurser där varje delkurs utgör en fördjupning av olika yogaformer. Vi kombinerar praktisk yogaträning och meditation med teoretiska studier av yogans historia, filosofi, psykologi och anatomi. De åtta delkurserna är:

1. Hathayoga

Hathayoga fokuserar på att balansera kropp och sinne genom fysiska övningar, andningsövningar och meditationstekniker.

2. Ashtangayoga

Ashtangayoga är en disciplinerad och dynamisk yogastil som följer en specifik serie av yogaställningar för att öka styrka, flexibilitet och fokus.

3. Vinyasayoga

Vinyasa yoga är en flödande yogastil med samordnad rörelse med andning, där olika positioner binds samman i en harmonisk sekvens för att skapa både fysisk styrka och mental fokusering.


4. Atletisk Yoga

Atletisk yoga är en dynamisk och kraftfull yogastil som fokuserar på styrka, uthållighet och flexibilitet, ofta kombinerad med element från andra träningsformer för att förbättra atletisk prestation.

5. Yinoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där man utför mjuka rörelser och håller positionerna under en längre tid för att stimulera bindväven och öka flexibiliteten.

6. Terapeutisk Yoga

Individanpassad yogapraktik som använder sig av specifika övningar, andningsövningar och avslappningstekniker för att hjälpa till att lindra fysiska eller mentala besvär och främja hälsa och välbefinnande.

7. Spirituell Yoga

Spirituell yoga är en yogapraktik som syftar till att fördjupa den inre upplevelsen genom att förena kropp, sinne och själ för att uppnå en djupare förståelse av sig själv och den andliga medvetenheten.

8. Yoga Anatomi

Yoga anatomi är en utbildning om muskler, leder, rörelseomfång och hur olika positioner påverkar kroppen. Genom att förstå anatomi kan yogautövare optimera sin yogaträning för att undvika skador, förbättra sin prestation och fördjupa sin förståelse för kroppens potential.

Teach The Yoga You Love!


Utbildningen innehåll

Utbildningen innehåller 8 delkurser med praktisk träning i yoga, meditation och mindfulness samt teoretiska studier genom föreläsningar, workshops och egna studieuppgifter. Undervisningen genomförs både live och via en webbaserad lärplattform “Min Yogasida” där vi samlar filmer, föreläsningar och vetenskapliga artiklar.

Mål

Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter för att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utforma egna yogaprogram och instruera yoga. Du kommer att lära dig grundläggande teori och filosofi kring yoga. Dessutom kommer du att få grundläggande kunskaper i anatomi och förstå hur olika yogaövningar påverkar muskler och nervsystem. Du kommer att öka din kroppskännedom och lära dig att upprätthålla en regelbunden yogapraktik.

Lärare

Huvudlärare och mentor på utbildningen är Jona Dahlquist. Anatomilärare är David Keil och anatomistudierna sker online. Förutom Jona och David får du även möjlighet att träffa flera andra yogalärare med olika expertområden.

Pris

Priset för varje delkurs är 4500 kronor. I kursavgiften ingår internationell diplomering, 200 timmars undervisning, 3 böcker samt allt annat studiematerial. Det inkluderar också inloggning och lösenord till vår lärplattform som är full av kunskap, med bland annat filmer och vetenskapliga artiklar.


För att bli certifierad yogalärare krävs följande:

Aktivt deltagande i utbildningens olika delar:

28 Yogapass
18 Meditationer
16 Föreläsningar
14 Workshops

Praktiska uppgifter:

Genomföra en 3-minuters asanautmaning
Utforma en 5-minuters meditation
Leda ett 20-minuters yogapass
Skriva ett 60-minuters yogapass

Teoretiska uppgifter:

Läsa studielitteratur
Skriva en hemtentamen med 20 frågor
Genomföra 30 timmars anatomistudier online


8 fördelar med vår yogautbildning:

1. Mångsidig Utbildning: Du får en bred utbildning som omfattar flera yogaformer, inklusive hathayoga, ashtangayoga, vinyasayoga, och mer. Fördjupning i olika områden som atletisk yoga, yinyoga, restorative yoga, terapeutisk yoga, spirituell yoga och gravidyoga.

2. Forskningsbaserad Grund: Utbildningen bygger på forskningsbaserad yoga, vilket ger dig en stabil och pålitlig grund som yogalärare.

3. Flexibilitet och Passion: Möjlighet att följa din passion och undervisa i den yogastil som passar dig bäst. Flexibilitet att utöva och undervisa var som helst i världen.

4. Individuell Utveckling: Undervisningen är individuellt anpassad med fokus på din personliga utveckling. Samarbete med specialiserade yogalärare för att inspirera och stödja din tillväxt.

5. Tradition och Vetenskap: Förankrad i den klassiska yogatraditionen samtidigt som den integrerar den senaste vetenskapliga forskningen.

6. Användarvänlighet: Modern och användarvänlig utbildning som passar in i dagens samhälle. Möjlighet att kombinera utbildningen med jobb, familj och andra åtaganden.

7. Tillgänglighet och Inkludering: Öppen för alla oavsett fysisk form. Steg-för-steg-guidning genom hela utbildningen. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

8. Kompletterande Fortbildning: Kontinuerliga inspirationstillfällen och möjlighet till fortsatt utveckling tillsammans med andra yogalärare efter avslutad utbildning.

Vem kan delta?

Utbildningen är inkluderande: Oavsett din bakgrund eller erfarenhet av yoga är du välkommen att delta. Inga krav på tidigare erfarenhet eller smidighet. Vi inkluderar dig precis där du är.

Utbildningen är individanpassad: Utbildningen är utformad för att passa dig som individ. Du kommer att få prova olika yogaformer och anpassa din praktik efter dina behov och förutsättningar. Oavsett om du är nybörjare eller har mångårig erfarenhet av yoga, kommer du att få ny inspiration och vägledning som passar din nivå.

Vi tar hänsyn till din hälsa: Vi välkomnar dig som har ett genuint intresse av yoga, personlig utveckling och att hjälpa andra att må bra. Eventuella skador eller fysiska begränsningar utgör inget hinder för att delta. Vi tar hänsyn till din hälsa och anpassar träningen därefter.

Du måste inte undervisa yoga: Du behöver inte ha planer på att bli yogalärare för att delta. Om du vill utforska yoga för din egen skull är du lika välkommen. Vi värnar om varandra och skapar en miljö där alla känner sig välkomna och omhändertagna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.