Yrkesutbildning till Yogalärare

Utbildningen till yogalärare är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogaträning samtidigt som du lär dig att undervisa olika yogaklasser. Detta är en ”multi-style” utbildning som ger dig en bred erfarenhet av olika yogastilar för att inspirera dig att hitta en personlig relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga och vårt ledord är därför Teach The Yoga You Love! Efter avslutad utbildning är du internationellt certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance RYT-200. Utbildningen består av 8 delkurser där varje delkurs utgör en fördjupning av olika yogaformer. Vi kombinerar praktisk yogaträning och meditation med teoretiska studier av yogans historia, filosofi, psykologi och anatomi. De åtta delkurserna är:

1. Hathayoga

Hathayoga fokuserar på att balansera kropp och sinne genom fysiska övningar, andningsövningar och meditationstekniker.

2. Anatomi

Yoga anatomi är en utbildning om muskler, leder, rörelseomfång och hur olika positioner påverkar kroppen. Genom att förstå anatomi kan yogautövare optimera sin yogaträning för att undvika skador, förbättra sin prestation och fördjupa sin förståelse för kroppens potential.

3. Ashtangayoga

Ashtangayoga är en disciplinerad och dynamisk yogastil som följer en specifik serie av yogaställningar för att öka styrka, flexibilitet och fokus.


4. Vinyasayoga

Vinyasa yoga är en flödande yogastil med samordnad rörelse med andning, där olika positioner binds samman i en harmonisk sekvens för att skapa både fysisk styrka och mental fokusering.

5. Atletisk Yoga

Atletisk yoga är en dynamisk och kraftfull yogastil som fokuserar på styrka, uthållighet och flexibilitet, ofta kombinerad med element från andra träningsformer för att förbättra atletisk prestation.

6. Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där man utför mjuka rörelser och håller positionerna under en längre tid för att stimulera bindväven och öka flexibiliteten.

7. Terapeutisk Yoga

Individanpassad yogapraktik som använder sig av specifika övningar, andningsövningar och avslappningstekniker för att hjälpa till att lindra fysiska eller mentala besvär och främja hälsa och välbefinnande.

8. Spirituell Yoga

Spirituell yoga är en yogapraktik som syftar till att fördjupa den inre upplevelsen genom att förena kropp, sinne och själ för att uppnå en djupare förståelse av sig själv och den andliga medvetenheten.

Teach The Yoga You Love!


Utbildningen innehåll

Utbildningen innehåller 8 delkurser med praktisk träning i yoga, meditation och mindfulness samt teoretiska studier genom föreläsningar, workshops och egna studieuppgifter. Undervisningen genomförs både live och via en webbaserad lärplattform “Min Yogasida” där vi samlar filmer, föreläsningar och vetenskapliga artiklar.

Mål

Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter för att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utforma egna yogaprogram och instruera yoga. Du kommer att lära dig grundläggande teori och filosofi kring yoga. Dessutom kommer du att få grundläggande kunskaper i anatomi och förstå hur olika yogaövningar påverkar muskler och nervsystem. Du kommer att öka din kroppskännedom och lära dig att upprätthålla en regelbunden yogapraktik.

Lärare

Huvudlärare och mentor på utbildningen är Jona Dahlquist. Anatomilärare är David Keil och anatomistudierna sker online. Förutom Jona och David får du även möjlighet att träffa flera andra yogalärare med olika expertområden.

Pris

Priset för varje delkurs är 4500 kronor. I kursavgiften ingår internationell diplomering, 200 timmars undervisning, 3 böcker samt allt annat studiematerial. Det inkluderar också inloggning och lösenord till vår lärplattform som är full av kunskap, med bland annat filmer och vetenskapliga artiklar.


För att bli certifierad yogalärare krävs följande:

Aktivt deltagande i utbildningens olika delar:

28 Yogapass
18 Meditationer
16 Föreläsningar
14 Workshops

Praktiska uppgifter:

Genomföra en 3-minuters asanautmaning
Utforma en 5-minuters meditation
Leda ett 20-minuters yogapass
Skriva ett 60-minuters yogapass

Teoretiska uppgifter:

Läsa studielitteratur
Skriva en hemtentamen med 20 frågor
Genomföra 30 timmars anatomistudier online


8 fördelar med vår yogautbildning:

1. Mångsidig Utbildning: Du får en bred utbildning som omfattar flera yogaformer, inklusive hathayoga, ashtangayoga, vinyasayoga, och mer. Fördjupning i olika områden som atletisk yoga, yinyoga, restorative yoga, terapeutisk yoga, spirituell yoga och gravidyoga.

2. Forskningsbaserad Grund: Utbildningen bygger på forskningsbaserad yoga, vilket ger dig en stabil och pålitlig grund som yogalärare.

3. Flexibilitet och Passion: Möjlighet att följa din passion och undervisa i den yogastil som passar dig bäst. Flexibilitet att utöva och undervisa var som helst i världen.

4. Individuell Utveckling: Undervisningen är individuellt anpassad med fokus på din personliga utveckling. Samarbete med specialiserade yogalärare för att inspirera och stödja din tillväxt.

5. Tradition och Vetenskap: Förankrad i den klassiska yogatraditionen samtidigt som den integrerar den senaste vetenskapliga forskningen.

6. Användarvänlighet: Modern och användarvänlig utbildning som passar in i dagens samhälle. Möjlighet att kombinera utbildningen med jobb, familj och andra åtaganden.

7. Tillgänglighet och Inkludering: Öppen för alla oavsett fysisk form. Steg-för-steg-guidning genom hela utbildningen. Ingen tidigare erfarenhet krävs.

8. Kompletterande Fortbildning: Kontinuerliga inspirationstillfällen och möjlighet till fortsatt utveckling tillsammans med andra yogalärare efter avslutad utbildning.

Vem kan delta?

Utbildningen är inkluderande: Oavsett din bakgrund eller erfarenhet av yoga är du välkommen att delta. Inga krav på tidigare erfarenhet eller smidighet. Vi inkluderar dig precis där du är.

Utbildningen är individanpassad: Utbildningen är utformad för att passa dig som individ. Du kommer att få prova olika yogaformer och anpassa din praktik efter dina behov och förutsättningar. Oavsett om du är nybörjare eller har mångårig erfarenhet av yoga, kommer du att få ny inspiration och vägledning som passar din nivå.

Vi tar hänsyn till din hälsa: Vi välkomnar dig som har ett genuint intresse av yoga, personlig utveckling och att hjälpa andra att må bra. Eventuella skador eller fysiska begränsningar utgör inget hinder för att delta. Vi tar hänsyn till din hälsa och anpassar träningen därefter.

Du måste inte undervisa yoga: Du behöver inte ha planer på att bli yogalärare för att delta. Om du vill utforska yoga för din egen skull är du lika välkommen. Vi värnar om varandra och skapar en miljö där alla känner sig välkomna och omhändertagna.

 1. Jeg vil høre hvornår den næste yogalærer uddannelse starter, hvor der er ledige pladser?
  Og samtidig hvad et uddannelsesforløb koster?

  Jeg er specielt interesseret i kundaliniyoga, som jeg har trænet hos Lone Hunæus siden hun startede med at undervise i det.

  Mvh Bente

  1. Hej Benthe, fint att du vill bli yogalärare! Nästa utbildning startar i Göteborg den 21 januari 2017 och i Malmö den 23 september 2017

 2. Hej Jona, jag är intresseras av din Yogalärarutbildning i Mö sept 2017, önskar mera info, Jag har gått KundaliniYoga 2 term hos Marianne O. Vi känner varandra väl. Tränat yoga ca 15 år hemma och utomlands. Är även intresserad av Vår Passion 29/5 på Kockums fritid. Bästa hälsningar Elise

  1. Hej Elise!

   Vad roligt att du är nyfiken på utbildningen och jag svarar gärna på exakt alla dina frågor. Vad du skulle kunna göra är att fylla in en intresseanmälan här:

   http://yogajona.se/bli-larare/ansokan-och-avgift/

   Sedan kan vi ta ett samtal och prata om dina tankar och dina önskemål. VI kan även prata direkt efter workshoppen den 29 maj i Malmö.

   Kramar

   Jona

 3. Hej Jona
  Vill gärna ha ett diplom. Finns det fler möjligheter än den 20/11 då Jag jobbar och har avslutning på egen kurs. Det lät så trevligt. Kan du vara snäll å maila mej om O när det finns nya möjligheter…
  Min mailadress är moggijohansson@live.se
  Satnam Maggan i Gislaved

  1. Ja, det blir i september 2017! Närmare bestämt den 23 september 2017!

   Varmt välkommen med din intresseanmälan!

   Jona

 4. Hej
  jag har anmält mig för yogalärarutbildningen i Göteborg i januari och undrar när det kan finnas tid för ett samtal.

  Vänliga hälsningar från västkusten

 5. Hej, hej!
  Undrar vilka datum kursen som startar i januari Göteborg kommer gå?
  Jag har barn samt sommarrörelse, vilket gör att jag måste strukturera upp min tid, så jag skulle vilja se om det skulle passa in. :-)
  Tack på förhand!

 6. Hej! Undrar om utbildningen i Skellefteå kommer att starta fler år än i år. Är mest intresserad av Kundaliniyoga är det rätt utbildning för mig då. Har läst här på nätet och tyckte att utbildningen verkade bra Med vänlig hälsning, Lena

  1. Roligt att du är nyfiken på Skellefteå, det kommer att bli en jättebra utbildningen och vi ser fram emot starten i september. Vi fokuserar på kundaliniyoga, men vi kommer även att belysa klassisk hathayoga och modernare former av vinyasa. Det bästa sättet är att du fyller i en intressanmälan, så kan vi prata och ev träffas och du får reda på alla detaljer.

   Varma hälsningar och Gott Nytt År!

 7. Hej Jona!! Jag vill väldigt gärna anmäla mig till utbildningen som startar i Skellefteå i september! Hur går jag tillväga för att anmäla mig, till dig direkt här och nu? Hör gärna av dig!! Kram Carina

 8. Hej! Såg i bloggen att antagningen till Malmö är klar. Blir bara mer o mer intresserad av utbildningen i Skellefteå. Blir jag kontaktad snart så jag får mer information.

  1. Hej Lena, vad roligt att du är mer och mer intresserad, det kommer att bli hur bra som helst.
   Just nu slipar vi på de sista detaljerna med lokal och schema och vi återkommer med all info snart.

   Varma hälsningar

   Jona

 9. Hej!
  Jag är intresserad av utbildningen i Malmö,
  men skulle vilja ha lite mer information.

  Är utbildningen i kundaliniyoga?
  Hur mycket erfarenhet är att rekommendera?
  Finns det platser kvar i Malmö?

  1. Hej Jesper, roligt att du är nyfiken på utbildningen, här kommer svar:

   1) Du får prova på kundaliniyoga, vinyasayoga, yinyoga och mer klassisk hathayoga. Tanken är att du ska utveckla den stil som passar dig.
   2) Genuint intresse är viktigare än erfarenhet. Vi startar med grunderna och bygger vidare därifrån. Unikt är att vi ger dig individuell coaching under utbildningens gång.
   3) Javisst, platser finns i Malmö, jag rekommenderar dig att lämna in en intresseanmälan så får du inlogg till vår portal med all info, schema osv.

 10. Hej! Har skrivit till dig på mail igen och undrat om det fortfarande finns platser kvar i Skellefteå 30 sep? Mvh

  1. Hej Caroline, javisst, platser finns, hör gärna av dig med en intresseanmälan så berättar jag mer :-)

   Varma hälsningar

 11. Hej Jona
  Jag undrar om allt är klart inför utbildningsstarten 23 september. Har inte sett någon faktura än. Kan jag ha missat den? Något annat som jag ska tänka på/göra?

  charlotte h svanebjar

 12. Hej Jona
  Startar du yogalärarutbildningen varje höst i Malmö? Har ingen möjlighet att gå nu i höst.
  MVH Anette

  1. Hej kära Anette, vad roligt att du är nyfiken på utbildningen! Vi startar vår femte utbildning till yogalärare i Malmö nu i höst. Nästa höst startar vi en ny unik vidareutbildning för alla yogalärare, där det ges möjlighet till fördjupning och inspiration. Nästa datum för grundkurs är planerad till januari 2019.

 13. Hej Jona,

  Finns det kvar några platser på utbildningen i Skellefteå?

  Med vänlig hälsning

  Pernilla Cortez

 14. Hej. jag undrar om det är ok för er att man startar upp egna klasser hemmavid, samtidigt som man går er utbildning? Detta fastän man själv inte är färdigutbildad yogalärare?

  1. Hej Eleonora, jag tycker absolut man kan starta upp klasser hemmavid om man känner sig redo, vi ger dig de verktyg du behöver.

   Kramar

   Jona

 15. Hej!

  Jag undrar när nästa grundutbildning startar och går det någon i norra sverige ? Mvh Annica

 16. Hej!
  Undrar om datumen för utbildningen i Malmö är satta, samt vill gärna ha ytterligare information?!
  Hls Gabbi

 17. Hej Jona
  Jag är intresserad av att kunna lära ut kundaliniyoga och undrar om kundalini är inriktningen på den utbildningen du erbjuder, och i så fall kommer följdfrågan om det är kundalini enligt Yogi Bhajan?

  Sat Nam

  Christina

  1. Hej Christina, jag undervisar kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan men även Vinyasayoga och Yinyoga. Vår utbildning har som utgångspunkt att du ska få lära ut den yogaform som du älskar mest. Så kort svar på frågan, du lär dig kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, men även exempelvis yin och vinysasa. Efter halva tiden sker en specialisering och du väljer själv vilken väg du vill gå.

   Varma hälsningar

   Jona

 18. Hej,

  Jag är internationellt certifierad kundaliniyogalärare och meditationslärare i maj i vår. Även utbildad barnyogalärare hos Yogaträdet, Helen Larsson
  Jag driver Yoga Studio Norrevång på Österlen och har 3 pass i veckan samt familjeyoga och mamma-baby yoga på min studio.
  Jag skulle verkligen vilja ha vinyasa eller hatha yogapass på studion så jag funderar på din utbildning som startar i höst och finns nära mig. Vilka helger är aktuella och finns det fortfarande plats?
  Jag har en del helger uthyrt på studion där jag lagar mat så jag behöver veta exakt vilka helger som gäller för din utbildning.

  Tack på förhand.

  1. Det låter som ett perfekt upplägg att starta ha flera yogaformer på din studio, roligt och inspirerande för dina elever. Vi har våra datum klara för 2019-2020, se nedanför. Vi skickar dig gärna alla annan info vi har när du skickar in en intresseanmälan, den är inte bindande.

   Yrkesutbildning till Int Lic Yoglalärare Yogalliance

   Start 28 september 2019. Certifiering 26 april 2020

   Studio Canalis, Västra Kanalvägen 20, Höllviken

   Helg 1: 28-29 september: Yamas – Yogisk filosofi

   Helg 2: 26-27 oktober: Nyamas – Yogans historia

   Helg 3: 23-24 november: Asanas – Yogaställningar och anatomi

   Helg 4: 7-8 december: Pranayama – Andning och avslappning

   Helg 5: 11-12 januari: Pratyahara – Yogaanatomi och chakrasystemet

   Helg 6: 8-9 februari: Dharana – Yogisk psykologi och terapi

   Helg 7: 7-8 mars: Dhyana – Meditation och mindfulness

  1. Hej Lina, så kul att du är nyfiken på att bli yogalärare!
   Nästa utbildning startar 26-27 september 2020 med certifiering våren 2021.

   Varma hälsningar

   Jona

 19. Hejsan,

  Jag är väldigt intresserad av er utbildning som startar i september i år. Jag undrar hur mycket litteratur som ingår och ifall du kan ge någon uppskattning om hur mycket ”plugg” det är?

  Tack på förhand!
  Siri Skoglund

  1. Hej Siri,

   så roligt att du är nyfiken på yogalärarutbildningen.

   Kort svar: Lite plugg! Mycket yoga! Utbildningen är praktisk, vi utövar mer yoga än vi läser om yoga. Enklast är om du fyller i en intresseanmälan, så kan jag skicka dig lite litteratur, och annan info, som du kan kika på och som hjälper dig att fatta ditt beslut. Vi har en yogalärarbok och sedan väljer du lite själv vad du vill fördjupa dig i.

   Varma hälsningar

   Jona

  1. Hej Martina,

   vi har faktiskt fullbokat vilket vi tycker är jätteroligt, men du får jättegärna skicka in en intresseanmälan så skickar jag mer info, det kan bli avhopp i sista stund.

   Med värme,

   Jona

 20. Hej Jona :)
  Finns det någon utbildning i närheten av Malmö 2021 eller 2022?

  Varma hälsningar
  Johanna

  1. Hej Johanna,

   jag vet inte svaret på din fråga, men ska höra med mina kollegor i Malmö.
   Om du vill gå utbildningen hos oss så går buss 100 till Studio Canalis och vi har dessutom alltid några som kör med bil från Malmö med möjlighet att samåka.

   Varma hälsningar,

   Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.