Start på Studio Canalis i Höllviken den 23 september 2023!

Helg 1: 23-24 September: Yoga


Helg 2: 21-22 Oktober: Andning


Helg 3: 18-19 November: Meditation


Helg 4: 9-10 December: Anatomi


Helg 5: 27-28 Januari: Mindfulness


Helg 6: 24-25 Februari: Historia


Helg 7: 15-17 Mars: Filosofi


Helg 8: 13-14 April: Psykologi


Ny 1-årig yrkesutbildning till yogalärare startar i september på Studio Canalis. Det unika med vår yrkesutbildning är att vi förklarar yogans effekter med västerländska termer. Hur det fungerar, varför det fungerar och vad det har för effekt. Vi är obundna yogalärare och representerar inte någon speciell yogastil utan är vi fria i det vi undervisar. Det ger dig möjligheten att utöva och lära ut yoga utifrån det du själv brinner för.  

 • Multi Style Yogautbildning


Yrkesutbildningen är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogapraktik samtidigt som du lär dig att hålla olika typer av yogaklasser. Vi erbjuder en ”multi-style” utbildning, som ger dig en bred bas och erfarenhet, och som inspirerar dig att hitta en egen fördjupad relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga. Teach The Yoga You Love!

 • Behovet ökar
 


Sedan starten 2009 ser vi att behovet av kvalificerade yogalärare ständigt växer. Enligt Yoga in America study är yoga USA’s mest populära form av träning för hälsa och välbefinnande och i Sverige ökar efterfrågan inom vård, skola och omsorg.

 • Yoga och forskning
 


Nu startar vår tolfte yogalärarutbildning och vi utvecklar kontinuerligt innehållet genom att integrera forskningsresultat inom yoga och mindfulness med traditionell österländsk filosofi. Nytt är att terapeutisk yoga tillkommer enligt tillgänglig evidens med inspiration från Karolinska Universitet.

 • Utbildningen innehåll
 


Utbildningen går på deltid under 8 månader, fördelat på totalt 17 dagar på plats. Utbildningen innehåller träning i yoga, anatomi, meditation, mindfulness, praktisk metodik, föreläsningar, workshops, teoretiska studieuppgifter samt grupparbeten.

 • Distansundervisning

Om du inte kan delta vid något tillfälle livestreamar vi lektionerna så att du kan delta på distans. Undervisningen genomförs även via webbaserad lärplattform där vi samlar filmer, föreläsningar, vetenskapliga artiklar och individuella arbeten. Centralt för dig som studerar till yogalärare är att ta aktivt ansvar för ditt lärande.

 • Mål

Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utarbeta yogaprogram och instruera yoga till olika grupper. Du lär dig grundläggande teori och filosofi avseende yoga. Du förstår effekter av olika yogaövningar och hur kroppsställningar påverkar muskler, nervsystem och immunsystem. Du ökar din egen kroppskännedom och lär dig att upprätthålla en regelbunden praktik.

 • Examination

Skriftlig hemtentamen bestående av 20 frågor
Att leda ett 20 minuters yogaprogram
Att skriva ett eget 1-timmes yogaprogram
Aktivt deltagande under alla utbildningstillfällen

 • Lärare

Lärare är Jona Dahlquist (huvudlärare), Wiveca Leuchovisus (psykologi och forskning) Lilly Kullberg (andning och avslappning), David Keil (anatomi), Ann-Jeanette Nilsson (pedagogik och elevpass), Jeanette Runol (filosofi & åttafaldiga vägen), Christel Kinning (mindfulness och hjärnans kapacitet), Eva Neurath (medicinsk yoga), Gabriella Billsten (yogapositioner och hotyoga).  Ellen Corke och Therse Gerdman (hotyoga).

 • Betalning, inlogg och anmälan
 


Priset är 4500kr per utbildningshelg och i priset ingår internationell diplomering, 8 helger inklusive en 3-dagars retreat, 200 timmar undervisning, allt studiematerial, te, frukt och luncher. När du har betalat anmälningsavgiften på 4500kr får du inlogg till vår lärplattform och kan börja förbereda dig. Resten av utbildningsavgiften betalas uppdelat på 7 gånger.

Teach The Yoga You Love!


RYT200(1)

Vår yogaskola är godkänd av Yoga Alliance vilket innebär att vi följer en internationell standard med riktlinjer för undervisningens innehåll och kvalitet. Utbildningen kvalificerar dig att bli registrerad med Yoga Alliance och därmed erhålla den internationellt erkända titeln RYT. (Registered Yoga Teacher). Du får en bred basutbildning och får undervisa den yogaform du älskar! Yoga Alliance är den största organisationen som registrerar yogalärare och utbildningar. Yoga Alliance inkluderar alla yogaformer. Mjuk yoga, vinyasayoga, hathayoga, yinyoga, ashtangayoga, poweryoga, gravidyoga, barnyoga, mindfulness och så vidare – alla är varmt välkomna.

Tidigare Utbildningar

Grupp 1: Norregård Falsterbo September 2009- maj 2011
Grupp 2: Norregård Falsterbo September 2011- maj 2013
Grupp 3: Stortorget Malmö September 2013- maj 2015
Grupp 4: Kockum Fritiden Malmö januari 2016 – december 2016
Grupp 5: Medlefors Skellefteå September 2017 – maj 2018
Grupp 6: Kockum Fritiden Malmö september 2017- maj 2018
Grupp 7: Studio Canalis Höllviken oktober 2018 – maj 2019
Grupp 8: Studio Canalis Höllviken september 2019 – april 2020
Grupp 9: Studio Canalis Höllviken september 2020 – april 2021
Grupp 10: Studio Canalis Höllviken september 2021 – april 2022
Grupp 11: Studio Canalis Höllviken januari 2023 – juni 2023
Grupp 12: Studio Canalis Höllviken september 2023-april 2024

 1. Jeg vil høre hvornår den næste yogalærer uddannelse starter, hvor der er ledige pladser?
  Og samtidig hvad et uddannelsesforløb koster?

  Jeg er specielt interesseret i kundaliniyoga, som jeg har trænet hos Lone Hunæus siden hun startede med at undervise i det.

  Mvh Bente

  1. Hej Benthe, fint att du vill bli yogalärare! Nästa utbildning startar i Göteborg den 21 januari 2017 och i Malmö den 23 september 2017

 2. Hej Jona, jag är intresseras av din Yogalärarutbildning i Mö sept 2017, önskar mera info, Jag har gått KundaliniYoga 2 term hos Marianne O. Vi känner varandra väl. Tränat yoga ca 15 år hemma och utomlands. Är även intresserad av Vår Passion 29/5 på Kockums fritid. Bästa hälsningar Elise

  1. Hej Elise!

   Vad roligt att du är nyfiken på utbildningen och jag svarar gärna på exakt alla dina frågor. Vad du skulle kunna göra är att fylla in en intresseanmälan här:

   http://yogajona.se/bli-larare/ansokan-och-avgift/

   Sedan kan vi ta ett samtal och prata om dina tankar och dina önskemål. VI kan även prata direkt efter workshoppen den 29 maj i Malmö.

   Kramar

   Jona

 3. Hej Jona
  Vill gärna ha ett diplom. Finns det fler möjligheter än den 20/11 då Jag jobbar och har avslutning på egen kurs. Det lät så trevligt. Kan du vara snäll å maila mej om O när det finns nya möjligheter…
  Min mailadress är moggijohansson@live.se
  Satnam Maggan i Gislaved

  1. Ja, det blir i september 2017! Närmare bestämt den 23 september 2017!

   Varmt välkommen med din intresseanmälan!

   Jona

 4. Hej
  jag har anmält mig för yogalärarutbildningen i Göteborg i januari och undrar när det kan finnas tid för ett samtal.

  Vänliga hälsningar från västkusten

 5. Hej, hej!
  Undrar vilka datum kursen som startar i januari Göteborg kommer gå?
  Jag har barn samt sommarrörelse, vilket gör att jag måste strukturera upp min tid, så jag skulle vilja se om det skulle passa in. :-)
  Tack på förhand!

 6. Hej! Undrar om utbildningen i Skellefteå kommer att starta fler år än i år. Är mest intresserad av Kundaliniyoga är det rätt utbildning för mig då. Har läst här på nätet och tyckte att utbildningen verkade bra Med vänlig hälsning, Lena

  1. Roligt att du är nyfiken på Skellefteå, det kommer att bli en jättebra utbildningen och vi ser fram emot starten i september. Vi fokuserar på kundaliniyoga, men vi kommer även att belysa klassisk hathayoga och modernare former av vinyasa. Det bästa sättet är att du fyller i en intressanmälan, så kan vi prata och ev träffas och du får reda på alla detaljer.

   Varma hälsningar och Gott Nytt År!

 7. Hej Jona!! Jag vill väldigt gärna anmäla mig till utbildningen som startar i Skellefteå i september! Hur går jag tillväga för att anmäla mig, till dig direkt här och nu? Hör gärna av dig!! Kram Carina

 8. Hej! Såg i bloggen att antagningen till Malmö är klar. Blir bara mer o mer intresserad av utbildningen i Skellefteå. Blir jag kontaktad snart så jag får mer information.

  1. Hej Lena, vad roligt att du är mer och mer intresserad, det kommer att bli hur bra som helst.
   Just nu slipar vi på de sista detaljerna med lokal och schema och vi återkommer med all info snart.

   Varma hälsningar

   Jona

 9. Hej!
  Jag är intresserad av utbildningen i Malmö,
  men skulle vilja ha lite mer information.

  Är utbildningen i kundaliniyoga?
  Hur mycket erfarenhet är att rekommendera?
  Finns det platser kvar i Malmö?

  1. Hej Jesper, roligt att du är nyfiken på utbildningen, här kommer svar:

   1) Du får prova på kundaliniyoga, vinyasayoga, yinyoga och mer klassisk hathayoga. Tanken är att du ska utveckla den stil som passar dig.
   2) Genuint intresse är viktigare än erfarenhet. Vi startar med grunderna och bygger vidare därifrån. Unikt är att vi ger dig individuell coaching under utbildningens gång.
   3) Javisst, platser finns i Malmö, jag rekommenderar dig att lämna in en intresseanmälan så får du inlogg till vår portal med all info, schema osv.

 10. Hej! Har skrivit till dig på mail igen och undrat om det fortfarande finns platser kvar i Skellefteå 30 sep? Mvh

  1. Hej Caroline, javisst, platser finns, hör gärna av dig med en intresseanmälan så berättar jag mer :-)

   Varma hälsningar

 11. Hej Jona
  Jag undrar om allt är klart inför utbildningsstarten 23 september. Har inte sett någon faktura än. Kan jag ha missat den? Något annat som jag ska tänka på/göra?

  charlotte h svanebjar

 12. Hej Jona
  Startar du yogalärarutbildningen varje höst i Malmö? Har ingen möjlighet att gå nu i höst.
  MVH Anette

  1. Hej kära Anette, vad roligt att du är nyfiken på utbildningen! Vi startar vår femte utbildning till yogalärare i Malmö nu i höst. Nästa höst startar vi en ny unik vidareutbildning för alla yogalärare, där det ges möjlighet till fördjupning och inspiration. Nästa datum för grundkurs är planerad till januari 2019.

 13. Hej Jona,

  Finns det kvar några platser på utbildningen i Skellefteå?

  Med vänlig hälsning

  Pernilla Cortez

 14. Hej. jag undrar om det är ok för er att man startar upp egna klasser hemmavid, samtidigt som man går er utbildning? Detta fastän man själv inte är färdigutbildad yogalärare?

  1. Hej Eleonora, jag tycker absolut man kan starta upp klasser hemmavid om man känner sig redo, vi ger dig de verktyg du behöver.

   Kramar

   Jona

 15. Hej!

  Jag undrar när nästa grundutbildning startar och går det någon i norra sverige ? Mvh Annica

 16. Hej!
  Undrar om datumen för utbildningen i Malmö är satta, samt vill gärna ha ytterligare information?!
  Hls Gabbi

 17. Hej Jona
  Jag är intresserad av att kunna lära ut kundaliniyoga och undrar om kundalini är inriktningen på den utbildningen du erbjuder, och i så fall kommer följdfrågan om det är kundalini enligt Yogi Bhajan?

  Sat Nam

  Christina

  1. Hej Christina, jag undervisar kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan men även Vinyasayoga och Yinyoga. Vår utbildning har som utgångspunkt att du ska få lära ut den yogaform som du älskar mest. Så kort svar på frågan, du lär dig kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, men även exempelvis yin och vinysasa. Efter halva tiden sker en specialisering och du väljer själv vilken väg du vill gå.

   Varma hälsningar

   Jona

 18. Hej,

  Jag är internationellt certifierad kundaliniyogalärare och meditationslärare i maj i vår. Även utbildad barnyogalärare hos Yogaträdet, Helen Larsson
  Jag driver Yoga Studio Norrevång på Österlen och har 3 pass i veckan samt familjeyoga och mamma-baby yoga på min studio.
  Jag skulle verkligen vilja ha vinyasa eller hatha yogapass på studion så jag funderar på din utbildning som startar i höst och finns nära mig. Vilka helger är aktuella och finns det fortfarande plats?
  Jag har en del helger uthyrt på studion där jag lagar mat så jag behöver veta exakt vilka helger som gäller för din utbildning.

  Tack på förhand.

  1. Det låter som ett perfekt upplägg att starta ha flera yogaformer på din studio, roligt och inspirerande för dina elever. Vi har våra datum klara för 2019-2020, se nedanför. Vi skickar dig gärna alla annan info vi har när du skickar in en intresseanmälan, den är inte bindande.

   Yrkesutbildning till Int Lic Yoglalärare Yogalliance

   Start 28 september 2019. Certifiering 26 april 2020

   Studio Canalis, Västra Kanalvägen 20, Höllviken

   Helg 1: 28-29 september: Yamas – Yogisk filosofi

   Helg 2: 26-27 oktober: Nyamas – Yogans historia

   Helg 3: 23-24 november: Asanas – Yogaställningar och anatomi

   Helg 4: 7-8 december: Pranayama – Andning och avslappning

   Helg 5: 11-12 januari: Pratyahara – Yogaanatomi och chakrasystemet

   Helg 6: 8-9 februari: Dharana – Yogisk psykologi och terapi

   Helg 7: 7-8 mars: Dhyana – Meditation och mindfulness

  1. Hej Lina, så kul att du är nyfiken på att bli yogalärare!
   Nästa utbildning startar 26-27 september 2020 med certifiering våren 2021.

   Varma hälsningar

   Jona

 19. Hejsan,

  Jag är väldigt intresserad av er utbildning som startar i september i år. Jag undrar hur mycket litteratur som ingår och ifall du kan ge någon uppskattning om hur mycket ”plugg” det är?

  Tack på förhand!
  Siri Skoglund

  1. Hej Siri,

   så roligt att du är nyfiken på yogalärarutbildningen.

   Kort svar: Lite plugg! Mycket yoga! Utbildningen är praktisk, vi utövar mer yoga än vi läser om yoga. Enklast är om du fyller i en intresseanmälan, så kan jag skicka dig lite litteratur, och annan info, som du kan kika på och som hjälper dig att fatta ditt beslut. Vi har en yogalärarbok och sedan väljer du lite själv vad du vill fördjupa dig i.

   Varma hälsningar

   Jona

  1. Hej Martina,

   vi har faktiskt fullbokat vilket vi tycker är jätteroligt, men du får jättegärna skicka in en intresseanmälan så skickar jag mer info, det kan bli avhopp i sista stund.

   Med värme,

   Jona

 20. Hej Jona :)
  Finns det någon utbildning i närheten av Malmö 2021 eller 2022?

  Varma hälsningar
  Johanna

  1. Hej Johanna,

   jag vet inte svaret på din fråga, men ska höra med mina kollegor i Malmö.
   Om du vill gå utbildningen hos oss så går buss 100 till Studio Canalis och vi har dessutom alltid några som kör med bil från Malmö med möjlighet att samåka.

   Varma hälsningar,

   Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.