Kallyoga i Åre

Hej kära fina vänner!

Jag är i Åre sedan innan jul tillsammans med Janne och hundarna. Barnen, deras hundar, pojkvännerna och barnbarnet har också varit här. Vi har en fantastiskt fin vit tillvaro med massa tid på snö. Jag åker utför och skejtar och går mycket. Jag har också börjat simma litegrann i poolen inne i byn. Varje vardagsmorgon håller jag en pytteliten yogaklass på Hotell Copperhill som ligger nära oss. Copperhill är en fantastisk miljö att få yoga i – en helt unikt plats på fjället mitt i naturen. Filmen ”Kallyoga” är inspelad på en jättefin naturstig på Förberget strax utanför hotellet. Tanken var att jag skulle varit hemma i Höllviken vid det här laget, men eftersom jag inte kan öppna upp studion stannar jag kvar här ett tag till. Jag kan inte bedriva yogaverksamhet på Studio Canalis på grund av regeringens nya pandemilag och jag behöver tid att anpassa yogakurserna till de nya direktiven. Tills vi öppnar igen den 1 mars kommer det att bli yoga live online 25 januari – 18 februari. Jätteroligt om du vill vara med på det, så att vi får träffas. Schema och länk till yogapassen finns här!

Stor kall kram

Jona

håll igång …

  • Nytt år brukar betyda att man ska sätta upp nya spännande mål. Just nu är det dock jättesvårt att planera för världen är i kaos. Jag har ett tips faktiskt. Istället för att sätta upp nya mål kan du helt enkelt bara fortsätta att göra det som fungerade bra förra året. Vad gjorde du som funkade för dig år 2020? Oavsett om det är yoga, mer sallad, kalla bad, hög musik eller dagliga samtal med nära och kära – bara fortsätt att hålla igång med det! Jag blir glad av att vara mycket utomhus och att få lov att tillbringa tid med det nya barnbarnet. Och så har jag såklart yogan som jag älskar att utveckla. Jag hoppas kunna fortsätta med allt det här mycket länge till.

God fortsättning … bara fortsätt … håll igång …

Jona

P.S.
Internet är fullt av inspirerande tips och berättelser om människor som hittar nya vägar och som inspirerar. Här kommer ett tips till dig som gillar grön hållbar livsstil!

jag vill önska dig ett gott nytt år …

Hej vänner!

  • Jag sitter vid foten av ett berg och snön glimmar och gnistrar. Jag har korsat benen och försöker hålla mig vaken :-)
    Jag andas in … jag andas ut. När jag mediterar upplever jag tillvaron precis som den är just nu. Det är som det är. Precis innan jul mediterade jag flera timmar per dygn, följde min andning och ”kände in” kroppen. Jag var en av många deltagare från hela världen på en online Vipassana* retreat och det var fantastiskt berikande och rogivande. Känslan sitter kvar än.
  • Jag har tur … jag är frisk, det är semester, jag känner lugnet och mår bra i själen. Jag upplever att jag kan hantera situationen som den är, och inte som jag önskar att den skulle vara. Oftast vill jag hela tiden förändra och förbättra saker, men just nu är det en liten skön paus från denna eviga strävan :-)
  • Nu när vi närmar oss slutet på detta oerhört mörka och utmanande coronaår vill jag tacka dig för att du valde att yoga med mig (eller följa mig) under året som gick. Jag vill önska dig ett lysande 2021 och hoppas att situationen blir bättre i alla avseenden och att vi kan fortsätta yoga, träna och meditera tillsammans.
  • Hälsa och välmående till alla står högst på min önskelista och jag kommer att sprida yogan vidare även nästa år. ”Min eviga livsuppgift” är att ge tips på hur du med hjälp av mindfulness kan finna glädje i vardagen utan krav på prestation. Följ mig gärna på instagram här för dagliga minfulnesstips från och med första januari.

Ljuset i horisonten finns och det syns!

Jona

  • Vipassana kommer från Theravada-buddhismen och är en ca 2600 år gammal teknik som Buddha själv använde sig av för att nå upplysning. Den finns nedskriven i Satipatthana och det är därifrån som den har spridits vidare. Tekniken är enkel. Man mediterar genom att följa sitt andetag och fördjupa kontakten med sin kropp, sina tankar, sina känslor, sig själv och sin omgivning.