Het, hetare, hetast …

 • På Studio Canalis finns massa härlig yoga som passar alla. Vi har även hotyoga i olika temperaturer. Du kan yoga i lagom varmt och riktigt hett. Våra klasser i + 32-35° C är perfekt för lugnare yogarörelser, som yinyoga och stretch. I + 38° C kör vi mer dynamiska yogaklasser, som hot vinyasa och hot atletisk. När vi skruvar upp värmen till +40°C håller vi hot bikram yoga.
 • Just nu är alla våra hotklasser fulla och det beror på att vår hotyogabox är just det — bara en box! Vi har plats för 12 personer och vill inte pressa in fler, alla ska ha gott om utrymme att röra sig. Halva rummet består av en japanskt bad, och det vill vi inte ta bort eftersom vattnet bidrar till att ge en fin luftfuktighet. Dessutom är det mysigt att använda badet när vi har after work. Vi vill också hålla en jämn hög kvalité och då är 12 personer en bra storlek på grupp.
 • Vi har fått önskemål att erbjuda fler klasser på flera tider och vi lovar att återkommer när tiden är mogen.
 • Glad påsk vänner! Vi har stängt på Studio Canalis skärtorsdag till annandag påsk och direkt efter påsk, fredagen den 26 april har vi after work med RunYo, som består av löpning och yoga. Läs mer om här!

Jona

På Studio Canalis går man alltid en hel kurs under flera veckor på en bestämd dag och tid, som garanterar att man har sin plats. Vi lär ut nya färdigheter successivt under kursernas gång och därför tar vi inte in nya gäster mitt under pågående kurs. Det är inte heller möjligt att ”hoppa runt” mellan olika klasser då vi jobbar med kontinuitet och vill ge våra elever den bästa möjliga coachingen. I slutet av varje kursperioden håller vi istället ”kom i kapp yoga”. 

 

Gryningspuls startar den 3 april kl. 06:00 vid Falsterbokanalen

Morgonpigg eller morgontrött? Exakt ALLA är varmt välkomna att ta sin onsdagsträning till en helt ny nivå. 

Nu är det äntligen sommartid och det firar vi med att starta träningen redan klockan 06:00 vid Falsterbokanalen varje onsdagsmorgon. Gryningspuls är en perfekt boost mitt i veckan som ger energi och glädje åt oss alla. Onsdagens program ser ut så här: 

 • 5:45 Studio Canalis öppnar, så man kan slänga in en väska med ombyte
 • 6:00 Cykelintervaller med Magnus
 • 6:00 Löpintervaller med Josefine
 • 7-7:25 Varm Stretch med Jona
 • 7-8 Frukost och HET BASTU med havsdopp!

Man får också komma hit för att ta en härlig morgonpromenad vid havet, stretcha i värmen med Jona och sedan sitta och dricka kaffe i morgonsolen. Priset är i princip gratis, man får gärna swisha sitt bidrag 100kr till utedusch-bygget och cykelstället.

Varma hälsningar från vårt coachteam bestående av

Cykelcoach Magnus Gilliam
Löpcoach Josefine Carlsson
Kaffeansvarig Anna Pettersson
och Yogaboss Jona Dahlqvist

yogaforskning och yogaterapi

 • Varmt välkommen till en spännande dag med fokus på yogaforskning och yogaterapi söndagen den 28 april kl.9-17.
 • Du anmäler dig här!
 • Wiveka har läst 500 forskningsartiklar och sammanställt alla resultat till en intressant 1-dagsworkshop där hon lyfter fram det som är relevant för oss som yogar.
 • På workshopen får du en presentation av aktuell yogaforskning och förklaring till varför yoga kan fungera som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd.
 • Du kommer också att få prova några av de yogaövningar som har ingått i vetenskapliga studier och som visat sig ha evidens vid olika former av ohälsa.  
 • Vi kommer också att prata om yogaterapi och vad som skiljer yogaterapi från vanlig yoga. Fokus kommer främst att vara på yoga i relation till psykisk ohälsa som exempelvis stress, ångest, depression, sömnsvårigheter och smärtproblematik.

Wiveca Leuchovisus Leg psykolog, yogalärare och yogaterapeut. Har arbetat som yogalärare i 25 år, varit huvudlärare på utbildningen till kundaliniyogalärare i Göteborg och arrangerat yogaretreater och yogaresor. Författare till boken Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom (ICA-förlaget 2004). Wiveca arbetar som klinisk psykolog med inriktning mot KBT, mindfulness och yogaterapi.

grupptrycket tar oss till havet

 • I går kväll var jag riktigt trött. Svetten rann längs med ryggen som en flod och in i öronen och jag kände mig utmattad efter 2 timmar i Hotboxen … Det är hett och luftfuktigheten är högre än på Ironman Hawaii. Man snubblar på orden och har svårt att tänka klart. Direkt efter klassen gick vi till havet för en snabb avkylning. Ayse följde med, det är hon som tar täten. Havet är bara några meter från yogasalen och man kan kyla ner sin kropp från +38°C till +4°c på några minuter. Man blir snabbt pigg igen … plus att det är nyttigt och bra för nerverna (*).
 • Ett milt grupptryck är också bra, när man peppar varandra på ett kärleksfullt vänligt vis. Jag brukar viska mjukt till klassen under Shavasana (avslappningen som är på slutet av alla yogapass) att nu kan ni börja förbereda er mentalt för att hoppa i havet. Yogagänget lyssnar och nu har många börjat gilla våra kalla bad. Kul tycker jag …  kul med milt grupptryck.
 • Personligen vill göra allting i grupp, springa i grupp, simma i grupp, yoga i grupp. Just nu har jag ingen lust eller motivation att träna ensam. Tänker på alla tusentals kilometer jag tränat mot Ironman, helt själv … och mediterat själv … då tyckte jag att det var hur kul och lätt som helst. Just nu inte lika kul. Intressant hur man ändrar sig hela tiden.

Nya kurser i hotyoga och ”vanlig” yoga startar den 18 mars! Boka din plats Här!  Havsdoppet är helt frivilligt :-)

 • Varför är kallt vatten bra för nerverna? Kallt vatten stärker vagusnerven!
 • Vagusnerven är kroppens längsta nerv, som binder samman hjärnan med viktiga organ i kroppen.
 • Aktivitet i vagusnerven/god tonus har samband med resilience/anpassningsförmåga, positiva känslor och god hälsa
 • Vagusnerven stimuleras av yoga (att aktivera inre muskulatur), långsam och rytmisk andning, sjunga och nynna och kallt vatten!
 • (Schmalzl et al 2015)

yinyogautbildning

Hej Yogalärare!

Varmt välkommen till vår långhelg med utbildning i yinyoga! Detta är vår första modul upp till RYT 500 timmar enligt yogaalliance.

Plats:
Studio Canalis, Västra Kanalvägen 20, 236 41 Höllviken

Ta med:
Papper och penna
Yogamatta, filt och meditationskudde
Badkläder och handduk om du vill basta/bada

Schema:

Fredag 15 mars

8-9:15 Frivllig Yanyoga med Jona. (Ingår inte i utbildningen)
17-19 Yinyoga och filosofi yin & yang. Jona Dahlqvist (P+F)
19 Middag
20 Meditation. Buddhistisk. Marie Andersson (P)

Lördag 16 mars

9-11 Minimalistisk yinyoga & mindfulness. Jona Dahlqvist (P)
11-13 Anatomi. Leder, senor och bindväv. Jona Dahlqvist (A)
13-14 Lunch
14-16 Meridiansystemet enligt TCM. Martina Everding (A)
16-17 Meditation. Taoistisk. Jona Dahlqvist (P+F)
17-18 Fri tid för frivillig bastu, japanskt bad och havsdopp

Söndag 17 mars

9-10:30 Fysisk Yinyoga. Christel Kinning (P)
10:30-11 Meditation. Taoistisk. Jona (P)
11-13 Yogapassets struktur. Jona Dahlqvist (M)
13- 14 Lunch
14-15:30 Att skapa sitt eget yinyogapass. Jona Dahlqvist (M)
15:30-16 Avslutning och diplomering (P)

Sammanfattning undervisning:

Praktik (P): 7 timmar
Filosofi (F): 2 timmar
Anatomi (A): 4 timmar
Metodik (M): 3 timmar
Totalt: 16 timmar

Hemstudier:

Efter helgen ska du utforma ett eget yinyogapass samt skriva en A4 om ett valfritt ämne som du väljer från litteraturlistan. Beräknad tid: 20 timmar

Litteraturlista:

Clark, Bernie: The Complete Guide to Yin Yoga
Cleary, Thomas: Vitality, Energy, Spirit: A Taoist Sourcebook
Grilley, Paul: Yinyoga principles & practise
Eltot, Travis:  A Journey into Yin Yoga
Graf, Karlfried: Hara: The Vital Center of Man
Keil, DAvid: Functional Anatomy of Yoga
Powers, Sarah: Insight Yoga
Sanchez, Camilo: Daoist Meridian Yoga
Wang, Robin R: Yinyang: The Way Of Heaven And Earth In Chinese Thought And Culture