Yogautbildningen startar 28 januari

Vår första helg blir magisk och jag ser fram emot att träffa en ny unik grupp blivande yogalärare. Vi är ett härligt team professionella coacher som står redo och kommer att guida er alla på resan till yogalärare. På grund av sista minuten avhopp har vi plats kvar. Är platsen din? Tveka inte att fylla i din intresseanmälan här så skickar vi dig mer info direkt.

Lördag 28 januari

9-10:30

Sivanandayoga med Jona Dahlquist

10:30-11

Te & frukt med paus för samtal

11-12

Vad är yoga? föreläsning med Jona Dahlquist
Yoga som fysisk, mental och andlig träning
Vetenskaplig definition av yoga
De viktigaste komponenterna i yogaträning

12-13:30

Lunch Vi serverar en grymt god grön lunch. Efter lunchen går vi ut i den fina naturen.

13:30-14:30

Workshop: Sittställningar med Jona Dahlquist
Serie uppvärmningsövningar som underlättar för sittande
Sukhasana – Lätt meditationsställning
Vajrasana – Diamantställningen
Virasana – Hjälteställningen
Ardha Padmasana – Halv Lotus
Padmasana – Lotusställningen

14:30-15

Kaffe eller te frukt finns och man tar med egen tekopp och snacks

15-16

Workshop: Djupandning med Eva Neurath

 • Hur man djupandas
 • Fördelar och effekter av djupandning
 • Hur man lär ut djupandning till nybörjare

16-17

Medicinsk yoga med Eva Neurath

Söndag 29 januari

9-10:30

Ashtangayoga med Jeanette Runol

10:30-11

Te
Ta med eget fika

11-12

Föreläsning: 6 traditionella grenar av yoga med Jona Dahlquist
Hathayoga
Bhaktiyoga
Jnanayoga
Karmayoga
Rajayoga
Mantrayoga

12-13

Lunch direkt efter lunchen går vi ut igen, detta mysiga moment återkommer varje helg :-)

13 – 14

Praktik: 20 minuters yogapass med Marie Weber

Diskussion och 20 minuter yoga

14-14:30

Gongbad med Cathy Bjerking
En ljuvlig helande lekande stund till gongens vackra vibrationer.

Efter gongvilan har vi 30 minuter paus för te, ta med eget snacks om du behöver

15-16

Workshop: Från solhälsningar till stående yogaställningar med Gabriella Billsten
Tadasana – Bergspositionen
Uttanasana – Stående framåtfällning
Ardha Uttanasana – Halvvägs lyft
Chatturanga – Låg planka
Bhujangasana – Kobran och/eller Urdva Mukha Svanasana – Hunden uppåt
Adho Mukha Svanasana – Hunden neråt
Utkatasana – Stolen
Virabhdrasana 1 – Krigare 1
Virabhdrasana 2 – Krigare 2

16-17

Vinyasayoga med Gabriella Billsten

Sinnesfrid i Juletid med Jona

Vi blickar inåt och framåt! Varmt välkommen till mjuk mindfulnessbaserad yoga och meditation tisdagen den 13 december kl.18-19:30 i sal Utsikten på Studio Canalis. Vi tänder alla marshaller och ljus och firar kvällen med mjuk yoga och 30 minuter insiktsfull meditation för att skapa utrymme för inre harmoni & stillhet. Efteråt bjuds på te. Kvällen är totalt kravlös, mysig och avslappnande. Kom som du är. Ta med en kudde att sitta på under meditationen och en filt att ha över axlarna. Alla är välkomna och Sinnesfrid i Juletid är helt gratis. Du anmäler dig här!

Varmt välkommen,

Jona Dahlquist

YogaNytt av YogaJona

Varmt välkommen ska just DU vara till min hemsida som redan har drygt 15 år på nacken. Det här är till dig som längtar efter mer yoga, meditation och mindfulness i ditt liv. Det var ett tag sedan vi snackade yoga. Rulla ut yogamattan, för nu kör vi! 

Ett av alla fantastiska yogapasss utomhus i skön luft och perfekt utsikt.

Naturens fyrverkeri i form av gula björkar, röda rönnar, orangea bokträd är fantastisk just nu här i Skåne, eller hur? Plus att det är ljummet i luften. Det är som om naturen vill stajla och visa vad den kan och få oss att tänka på den fantastiska avslutningen och vad som komma skall. Precis som på nyår! Bort med det gamla, in med det nya. Kanske vill du göra en omstart tillsammans med mig. Här är 6 minuter yogainspirerade rörelser. Det är ett pass för benen som du kan göra hemma när du hinner. Bygga upp lite styrka för säsongen.

När vi är inne på nya saker en ny yogautbildning startar i januari och vi har platser kvar för dig som är nyfiken på en fördjupning. Ann-Jeanette, som varit med sedan starten i Skanör år 2009 berättar. ”Det var hårdare tider förr. Vi fick stiga upp i jättetidigt för att meditera. På eftermiddagarna fick vi smygdricka kaffe på eftermiddagarna för att hålla oss vakna”. Att meditera i soluppgången är oförklarligt vackert och vi kan bara drömma oss in i den känslan. Vill du också vara med om unika upplevelser? Anmäl dig till nästa utbildning som startar i januari 2023. Numera är vi inte så stränga och kaffe ingår. Länk till info utbildning!

Bild från en minnesvärd meditation vid havet. Drömmen.

Nu börjar det även bli dags att fundera kring vinterns vanliga yogakurser med mig. Jag hjälper dig gärna med enkla tips till bättre andning, kroppshållning och sinnesnärvaro. Surfa in på Studio Canalis hemsida och gör din bokning, vi öppnar nya platser i december.


Mys i soffan på Canalis. Jag har yoga tisdagar, onsdagar och vissa fredagar. Yogautbildningen är på helger.

Här kommer ett sista tips Nu inför höstens högtider och jul kan jag varmt rekommendera boken ”YogaLiv”. Det finns bara några ex kvar. Du får en vacker bok med 12 yogapass, meditationer och annat mys för alla årets månader. Länk till beställning!

Ha en fortsatt fin höst och november, med kramar och värme,

Jona

Ny yogautbildning startar i januari

Årsplan 2023

 • Steg 1 Yoga: 28-29 januari
  Introduktion till yoga, asanas, yogaställningar, sekvenser, att skapa ett eget yogapass.
 • Steg 2 Andning: 11-12 februari
  Pranayama, andningstekniker och avslappning.
 • Steg 3 Meditation: 4-5 mars
  Meditationstekniker med mantra, andning, visualisering, tekniker som fördjupar yogan.
 • Steg 4 Mindfulness: 24-26 mars
  Mindfulnesstekniker för kroppen och andetaget. Tekniker för medkännande. Obs! 3 dagars retreat!
 • Steg 5 Anatomi: 15-16 april
  Nervsystem, bindväv, leder, muskler, ryggrad, meridianer, chakrasystem.
 • Steg 6 Historia: 6-7 maj
  Yogans historia och periodindelning, modern yoga.
 • Steg 7 Filosofi: 27-28 maj
  Yogisk filosofi, begrepp och teorier.
 • Steg 8 Yogaterapi: 11-12 juni
  Yogisk psykologi, terapi och forskning. Diplomeringshelg!

Det unika med vår yrkesutbildning är att vi förklarar yogans effekter med västerländska termer. Hur det fungerar, varför det fungerar och vad det har för effekt. Vi är obundna yogalärare och representerar inte någon speciell yogastil utan är vi fria i det vi undervisar. Det ger dig möjligheten att utöva och lära ut yoga utifrån det du själv brinner för.  Ny 1-årig yrkesutbildning till yogalärare startar i januari 2023 på Studio Canalis.

Fyll i din intresseanmälan här!

 • Multi Style Yogautbildning

Yrkesutbildningen är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogapraktik samtidigt som du lär dig att hålla olika typer av yogaklasser. Vi erbjuder en ”multi-style” utbildning, som ger dig en bred bas och erfarenhet, och som inspirerar dig att hitta en egen fördjupad relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga. Teach The Yoga You Love!

 • Behovet ökar

Sedan starten 2009 ser vi att behovet av kvalificerade yogalärare ständigt växer. Enligt Yoga in America study är yoga USA’s mest populära form av träning för hälsa och välbefinnande och i Sverige ökar efterfrågan inom vård, skola och omsorg.

 • Yoga och forskning

I januari 2023 börjar vår elfte yogalärarutbildning och vi utvecklar kontinuerligt innehållet genom att integrera forskningsresultat inom yoga och mindfulness med traditionell österländsk filosofi. Nytt är att terapeutisk yoga tillkommer enligt tillgänglig evidens med inspiration från Karolinska Universitet.

 • Utbildningen innehåll

Utbildningen går på deltid under 8 månader, fördelat på totalt 17 dagar på plats. Utbildningen innehåller träning i yoga, anatomi, meditation, mindfulness, praktisk metodik, föreläsningar, workshops, teoretiska studieuppgifter samt grupparbeten.

 • Distansundervisning

Om du inte kan delta vid något tillfälle livestreamar vi lektionerna så att du kan delta på distans. Undervisningen genomförs även via webbaserad lärplattform där vi samlar filmer, föreläsningar, vetenskapliga artiklar och individuella arbeten. Centralt för dig som studerar till yogalärare är att ta aktivt ansvar för ditt lärande.

 • Mål

Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utarbeta yogaprogram och instruera yoga till olika grupper. Du lär dig grundläggande teori och filosofi avseende yoga. Du förstår effekter av olika yogaövningar och hur kroppsställningar påverkar muskler, nervsystem och immunsystem. Du ökar din egen kroppskännedom och lär dig att upprätthålla en regelbunden praktik.

 • Examination

Skriftlig hemtentamen bestående av 20 frågor
Att leda ett 20 minuters yogaprogram
Att skriva ett eget 1-timmes yogaprogram
Aktivt deltagande under alla utbildningstillfällen

 • Lärare

Lärare är Jona Dahlquist (huvudlärare), Wiveca Leuchovisus (psykologi och forskning) Lilly Kullberg (andning och avslappning), David Keil (anatomi), Ann-Jeanette Nilsson (pedagogik och elevpass), Jeanette Runol (filosofi & åttafaldiga vägen), Christel Kinning (mindfulness och hjärnans kapacitet), Eva Neurath (medicinsk yoga), Gabriella Billsten (yogapositioner och hotyoga).  Ellen Corke och Therse Gerdman (hotyoga).

 • Betalning, inlogg och anmälan

Priset är 4500kr per utbildningshelg och i priset ingår internationell diplomering, 8 helger inklusive en 3-dagars retreat, 200 timmar undervisning, allt studiematerial, te, frukt och luncher. När du har betalat anmälningsavgiften på 4500kr får du inlogg till vår lärplattform och kan börja förbereda dig. Resten av utbildningsavgiften betalas uppdelat på 7 gånger.

Teach The Yoga You Love!


RYT200(1)

Vår yogaskola är godkänd av Yoga Alliance vilket innebär att vi följer en internationell standard med riktlinjer för undervisningens innehåll och kvalitet. Utbildningen kvalificerar dig att bli registrerad med Yoga Alliance och därmed erhålla den internationellt erkända titeln RYT. (Registered Yoga Teacher). Du får en bred basutbildning och får undervisa den yogaform du älskar! Yoga Alliance är den största organisationen som registrerar yogalärare och utbildningar. Yoga Alliance inkluderar alla yogaformer. Mjuk yoga, vinyasayoga, hathayoga, yinyoga, ashtangayoga, poweryoga, gravidyoga, barnyoga, mindfulness och så vidare – alla är varmt välkomna.

Tidigare Utbildningar

Grupp 1: Norregård Falsterbo September 2009- maj 2011
Grupp 2: Norregård Falsterbo September 2011- maj 2013
Grupp 3: Stortorget Malmö September 2013- maj 2015
Grupp 4: Kockum Fritiden Malmö januari 2016 – december 2016
Grupp 5: Medlefors Skellefteå September 2017 – maj 2018
Grupp 6: Kockum Fritiden Malmö september 2017- maj 2018
Grupp 7: Studio Canalis Höllviken oktober 2018 – maj 2019
Grupp 8: Studio Canalis Höllviken september 2019 – april 2020
Grupp 9: Studio Canalis Höllviken september 2020 – april 2021
Grupp 10: Studio Canalis Höllviken september 2021 – april 2022
Grupp 11: Studio Canalis Höllviken startar i januari 2023

känslor efter Vätternrundan

Tack vare att jag inte fullföljde Vätternrundan har jag överskottsenergi kvar nu. Fram till loppet förra helgen har jag investerat all min kraft och tid på att köra 315 km snabbt med šKODA Cycling Team. Sista veckorna toppades formen och jag var taggad till tusen. Teamet lyckades fantastisk bra genom att ta sig i mål på ny rekordtid för tjejer. Min egen insats var dock inte 100% eftersom jag inte lyckades ta mig hela vägen i mål (*).

Det är kluvna känslor. Jag är superglad för teamets skull och jag känner att jag ändå varit med och bidragit litegrann. (Jag är som en fotbollsspelare på avbytarbänken, alla behövs i ett lag). En del av mig är dock besviken på min kapacitet – att jag inte kan prestera bättre – och jag har svårt att låta bli att nedvärdera mig själv. Efter målgång var planen att fira med laget och ha en välförtjänt semester. Jag har firat med laget vilket var jättekul. Jag har semester nu, men det känns som att jag inte riktigt är värd semester. Nevertheless … jag jobbar med mental träning och gör roliga saker som jag gillar.

(*) Här kommer en snabbrepris: Vi är 30 stycken tjejer som startar Vätternrundan med det gemensamma målet att cykla snabbt.15 av oss kommer i mål samtidigt och jag är inte en av dem. 2 får punktering, 5 måste avbryta pga sjukdom, dåliga ben eller motsvarande … några cyklar i mål med andra team. Det här ingår i kalkylen och huvudsaken är att stora delar av laget kommer i mål tillsammans på en bra sluttid. Så här gick det för mig: Vi kör belgisk kedja och det blåser sida mot. Det börjar med att jag tappar lite till framförvarande cyklist. Jag ställer mig upp för att täppa till luckan och kör på rött med påföljd att jag får mjölksyra i hela kroppen – inklusive magen. Detta upprepas några gånger. Jag är otaktiskt och ligger på fel sida och får inte skydd från vinden … nästa gång det bildas en lucka är jag helt rökt. Hur mycket jag än biter ihop kan jag inte jaga ikapp. Ensam är inte stark. Jag cyklar med en lagkamrat som också avbröt. Tillsammans fokuserar vi på att heja och ta emot vännerna i målet. Där firar vi med champagne. Jag är trots min bristande insats på tävlingsdagen, glad för den här möjligheten att få träna och tävla som ett proffs. Det är få förunnat och jag är oerhört tacksam. Jag vill tacka våra fantastiska lagledare, teamledare, lagkamrater och generösa sponsorer. Det har varit en spännande och händelserik resa. Jag fick ett tips av vår lagkapten: ”Du ska genast köra en ny tävling för det är den bästa terapin”. Haha.

Nu tar jag hand om kroppen och sinnet. Semesterns slutar om en vecka. Ses och hörs snart igen!

Jona