Kundaliniyoga skön söndag

Kom och fira sommartid tillsammans med oss!

 • Söndagen den 31 mars kl. 9-12 öppnar vi Studio Canalis för yoga, meditation, bastu, havsbad och japanskt bad i stillhet och samklang med naturen.
 • Vi håller ett klassiskt kundaliniyogapass, som ger dig vitalitet för att möta våren med nya krafter. Passet vänder sig både till dig som är nybörjare och för dig som är van utövare. Yogan är på grundläggande nivå och alla är varmt välkomna. Efter yogapasset bjuder vi på en värmande indisk soppa och sedan är det fritt fram att basta och bada i lugn och ro. Ta med mjuka kläder, en filt till avslappning, handduk och baddräkt. Vi har yogamattor att låna ut, men om du har en egen, ta gärna med den.
 • Vill du starta söndagen ännu tidigare och möta ljuset när vi går in i sommartid? Klocka 6:30-8:45 har vi ett speciellt yogapass, som kallas Kundaliniyoga Sadhana. Vi förbereder kroppen med ett energigivande yogapass och möter därefter soluppgången med en 60 minuters sjungande mantrameditation, som kallas Aquarian Sadhana. Vi kommer att dela ut ”sånghäfte” till alla som vill vara med. Dörrarna öppnas kl. 6:15. Efter morgonpasset bjuder vi på te och frukt.
 • Priset är 400 kr för hela dagen. Du anmäler dig här!  

Varmt välkomna önskar Ann-Jeanette, Jona och Lilly

 

Gemensamma mål är kul

 • Vi har en grej på gång på Studio Canalis. Vi har satt upp ett gemensamt mål. ALLA ska stå i Bakasana … Kråkan … innan den här kursen är slut. Annars blir det pengarna tillbaka ;-)
 • Kraften kommer från magen. Det är viktigt att dra in naveln och andas ut samtidigt som du kommer in i ställningen. Att använda kraften – the force. Viktigt också att titta framåt, att fokusera blicken på en enda punkt, att bestämma sig. Tillslut ska man ha tålamod och röra sig långsamt, ju mer fokus och tålamod du har när du kommer i ställningen desto lättare blir det att hitta och behålla balansen. Yoga är alltid en träning i tålamod.
 • Nu kan du anmäla dig till nästa 10-veckorsperiod av kurser i Hotyoga, Yoga och Mindfulness. Du hittar hela kursutbudet på Studio Canalis hemsida här!
 • Varmt välkomna, oavsett bakgrund och nivå, här är det alltid 100% yoga!

Kram från Jona

 

Hej och god fortsättning!

 • Nu är det dags att börja jobba sig tillbaka igen efter jul-ledigheten. Alla kurser startar på Studio Canalis och i början fokuserar vi på core (som är kroppens kärna och innebär olika övningar för mage och rygg). All form av yogaträning bygger på ett eller annat sätt upp vår fysiska och mentala styrka – lugnt och metodiskt. Varje gång man flyttar kroppens tyngdpunkt, till exempel när man tar sig från en yogaövning till nästa, är det lätt att tappa balansen och förlora fokus. När man tappar balansen i en fysisk ställning kan man lätt tappa även sin ”mentala balans”. Man blir irriterade, arg, börjar tvivla, tänker att man är dålig osv …
 • Men grejen är att man blir bra på det man övar på, så det är bara att prova igen. Yoga stärker både den fysiska och mentala balansen när man utsätter sig själv för nya övningar. Och om man vill bli stark snabbt ska man träna sin core. Fördelarna är inte bara bättre hållning och mindre smärta i ländryggen, utan man får kraft till alla rörelser. Och en stark core ger mental styrka på köpet. Vi kanske kan skratta när vi tappar balansen istället för att tycka att vi är dåliga på yoga.

God fortsättning önskar Jona

Om du är ny och nyfiken på det här med yoga har vi skapat en 3-veckors yogaintroduktion, som kommer att gå 3 tisdagar på Studio Canalis. Tisdagen den 15, 22 och 29 januari. Du läser mer och anmäler dig här!

yoga … idrott … varför?

Yoga gör en flexibel och det är bra inom alla idrotter. Flexibla leder och muskler gör att man kan röra sig mer effektivt och lätt. Genom att utöva yoga kan man förebygga skador, ryggproblem och få en bättre jämvikt i kroppen.

När vi bygger upp muskelmassa vill vi bli starka och smidiga inte starka och stela. När vi yogar medvetet och metodiskt engagerar vi muskulatur och nervsystem så att alla komponenter samverkar i ett sofistikerat system. Vi har full kroppskontroll, fokus och flow. 

Genom yoga pressar vi inte kroppen utan lirkar och lockar fram styrkan genom mjuka rörelser och samtidigt jobbar vid med koncentration. Detta ger en bättre kroppsuppfattning som gynnar oss i sporten och livet.  

Nu menar jag inte att man ska pressa in yoga i ett redan pressat scema, men man kan öva lite här och där, korta sekvenser i samband med träningen.

Yoga för ryttare, yoga för hockeyspelare, fotbollsspelare, handbollsspelare, cyklister, löpare, simmare, golfare … alpina utförsåkare … vad har jag glömt att nämna? Okej, för att komma fram till mitt verkliga ärende. Jag har skapat lite verktyg för olika idrottsmän genom åren. Vi kommer vi köra en 3-dagars utbildning för idrottare och yogalärare. Jag återkommer med datum snart.

Nu är det jul igen och efter julen kommer yoga!

Ses snart i salen, vi öppnar på studio Canalis den 7 januari!

Jona

 

Glad december kära yogis och vänner!

 • Mörkret är mäktigt och sammetsmjukt. För en solkrigare är det hårt jobb just nu, men det går hyfsat bra ändå. Jag laddar upp batterierna i bastun, både hemma och på Studio Canalis. Det blir mycket bastu nu kan man säga. Och hotyoga.
 • Vintersolståndet är här den 21 december. Jorden lutar sig långt bort från solen på årets mörkaste dag. Det är inte mycket att hurra för kanske. Om man råkar blinka missar man solen helt. Men man ser ljuset i tunneln. Och man kan meditera.
 • Min meditation den här månande är så himla cool så att jag vill dela med mig av den. Den är en riktig hyllning till mörkret och skuggorna, och den är riktigt djup, och jag älskar den. Prova själv i 5 minuter. Varsågod, det är min present till dig!

Önskar

Jona