• Hej vänner! Jag är Jona, en passionerad person som strävar efter glädje, balans och närvaro i vardagen. Jag lever vid havet i Höllviken och uppe bland fjällen i Åre, tillsammans med min livskamrat Janne. Vår familj inkluderar tre vuxna barn, två underbara barnbarn som sprider ljus och glädje, och fyra hundar som fyller vardagen med skratt.
 • Som arkitekt och yogalärare håller jag på med olika projekt. Min yogaresa har tagit mig genom olika stilar av yoga som hathayoga, kundaliniyoga, sivanandayoga, vinyasayoga, seasonal yoga, yinyoga, gravidyoga, hotyoga, yoga som kompletterande behandling vid sjukdom samt mycket mindfulness. Jag har även haft förmånen att utforska yogans ursprung i Indien och besökt heliga tempel på åtta studieresor dit! Yogacoaching har varit min grej i över 30 år nu och jag saktar inte ner yogan.
 • YogaJona Teacher Training är min plattform för att sprida yogans visdom genom internationellt certifierande lärarutbildningar. Sedan 2000 har jag samlat yogis för att dela min kunskap och kärlek till praktiken. Jag är författare till böckerna Yoga – när som helst var som helst (2009), Kundaliniyoga Liv (2012) och Yoga, meditation, inspiration (2016). Har även skrivit en del artiklar som du kan hitta lite här och där.
 • Utöver min kärlek till yoga håller jag också på med triathlon med 20  Ironmantävlingar och fyra världsmästerskap på Hawaii. Även om jag nu kanske tar det lite lugnare, är triathlon fortfarande en del av mitt liv, en passion som forfarande brinner stark. Om du känner för att yoga med mig, utbilda dig till lärare eller yoga med mig online – tveka inte att skriva en kommentar här nedan. Jag ser fram emot att höra från dig och dela vägen till glädje och balans.

RCYT RPYT RYT500

 1. Hej Jona,
  Jag har gått på kundaliniyoga klasser här i Finland ett par år och jag tycker att de passar mig perfekt. Min yogainstruktör tipsade mig om din bok “kundaliniyoga” jag sökte den på adlibris men där var den slut. Nu undrar jag om det skulle vara möjligt att jag kunde köpa den från dej och få den skickat hit till Finland?

  Mvh Lotta, från Korshom Finland

 2. Hej Jona

  Jag går en kurs i att göra hemsidor och har valt att göra en sida om kundaliniyoga som övningsobjekt. Skulle jag kunna få låna några av dina bilder, tänker särskilt på mudras? (kanske någon annan också). Det är en låst sida som bara jag och läraren kan se, så det är inget som ska ut på öppna webben.

  Vänliga hälsningar
  Marie

  1. Hej Marie och tack för din fråga!

   Jag vill inte att du lånar bilder från min hemsida, då de är köpta av fotografer Ulrika Vendelbo, Romulo Cruz, Max Lawless eller mina privata bilder.

   Vänliga hälsningar

   Jona Dahlqvist

   1. Hej igen Jona

    Okej, då låter jag bli dem.
    Fina bilder, förresten!

    Vänliga hälsningar
    Marie

  1. Hej Jacob!

   Så roligt att du är nyfiken på yogalärarutbildningen.

   Nästa utbildning startar den 28 september och vi är på Studio Canalis, Västra Kanalvägen 20, Ljunghusen.
   Vi delar upp betalningen på 8 tillfällen.

   Varma hälsningar

   Jona

 3. Hej,

  Mitt namn är Julia.

  Jag har inte mycket erfarenheter, men jag har tränat yoga då och då.
  Kan jag änsöka yogalärareutbildning ? och när ska utbildningen starta?

  Tack och hälsingar..

  Julia

  1. Hej Julia och tack för din fråga, vår utbildning vänder sig till yogautövare i alla nivåer, det spelar ingen roll hur erfaren eller oerfaren du är, så länge du är nyfiken på att lära dig nytt! Nästa utbildning startar i september, schema och info ser ut så här:

   Yrkesutbildning till int lic Yogaalliance yogalärare RYT-200
   Studio Canalis, Höllviken, september 2020- april 2021

   Utbildningen är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogapraktik samtidigt som du lär dig att hålla olika typer av yogaklasser. Vi erbjuder en ”multi-style” utbildning, som ger dig en bred bas och erfarenhet, och som inspirerar dig att hitta en egen fördjupad relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga. Teach The Yoga You Love!

   Höstterminen 2020

   26-27 september: Yogaställningar och sekvensering
   17-18 oktober: Andning och Andningstekniker
   7-8 november: Anatomi och Nervsystemet
   28-29 november: Meditation och mindfulness

   Vårterminen 2021

   23-24 januari: Yogans Historia och Filosofi
   13-14 februari: Yogaterapi och Forskning
   19-21 mars: Retreat och Stressreduktion
   17-18 april: Diplomering int lic yogalärare

   Undervisningen är på lördagar och söndagar kl. 9-17. Retreaten börjar på fredag kl.17 och slutar på söndag kl.13.

   Lärare

   Lärare är Jona Dahlquist (huvudlärare), Wiveca Leuchovisus (psykologi och forskning) Lilly Kullberg (andning och avslappning), David Keil (anatomi), Ann-Jeanette Nilsson (pedagogik och elevpass), Jeanette Runol (filosofi & åttafaldiga vägen), Christel Kinning (mindfulness och hjärnans kapacitet), Maya Ginsburg (hotyoga).

   Pris

   Priset är 4500kr per utbildningshelg och i priset ingår internationell diplomering, 8 helger inklusive 1 all-inclusive helgretreat med övernattning på Lotsvillans vandrarhem, 200 timmar undervisning, allt studiematerial, te, frukt och luncher. Anmälningsavgiften är 4500kr och när du har betalat den får du inlogg och lösen till vår lärplattform ”min yogasida”. Resten av utbildningsavgiften faktureras uppdelat på 7 gånger september 2020 – april 2021.

   Behovet ökar

   Sedan starten 2009 ser vi att behovet av kvalificerade yogalärare ständigt växer. Enligt Yoga in America study är yoga USA’s mest populära form av träning för hälsa och välbefinnande och i Sverige ökar efterfrågan inom vård, skola och omsorg.

   Yoga och forskning

   I september 2020 börjar vår nionde yogalärarutbildning och vi utvecklar kontinuerligt innehållet genom att integrera forskningsresultat inom yoga och mindfulness med traditionell österländsk filosofi. Nytt är att terapeutisk yoga tillkommer enligt tillgänglig evidens med inspiration från Karolinska Universitet.

   Utbildningen innehåll

   Utbildningen går på deltid under 8 månader, fördelat på totalt 17 dagar på plats. Utbildningen innehåller träning i yoga, meditation, mindfulness, praktisk metodik, föreläsningar, workshops, teoretiska studieuppgifter samt grupparbeten.

   Distansundervisning

   Om du inte kan delta vid något tillfälle livestreamar vi lektionerna så att du kan delta på distans. Undervisningen genomförs även via webbaserad lärplattform där vi samlar filmer, föreläsningar, vetenskapliga artiklar och individuella arbeten. Centralt för dig som studerar till yogalärare är att ta aktivt ansvar för ditt lärande.

   Mål

   Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utarbeta yogaprogram och instruera yoga till olika grupper. Du lär dig grundläggande teori och filosofi avseende yoga. Du förstår effekter av olika yogaövningar och hur kroppsställningar påverkar muskler, nervsystem och immunsystem. Du ökar din egen kroppskännedom och lär dig att upprätthålla en regelbunden praktik.

   Examination

   Skriftlig hemtentamen bestående av 20 frågor
   Att leda ett 20 minuters yogaprogram
   Att skriva ett eget 1-timmes yogaprogram
   Aktivt deltagande under alla utbildningstillfällen

   Varma hälsningar

   Jona Dahlquist

 4. Hej Jona. Jag undrar om det kommer vara någon yogautbildning med start nästa år? Tack för svar. Med vänlig hälsning Anna

  1. Hej Anna, så kul att du är nyfiken på att bli yogalärare!

   Nästa yrkesutbildning till yogalärare startar 25-26 september 2021

   Varmt välkommen att lämna in din intresseanmälan :-)

   Jona

 5. Hej Jona,

  Jag undrar om ni kommer ha en TTC för 2021-22 och var man då kan anmäla sig?

  Allt gott,
  Denise

  1. Hej Denise,

   ja absolut,

   Yrkesutbildning till Int lic Yogaalliance yogalärare RYT-200

   Start 25-26 september 2021. Certifiering 9-10 april 2022

   Vi är stolta över att kunna presenterar ett nytt utarbetat innehåll där vi integrerar de nyaste forskningsresultaten om yoga och mindfulness.
   Hösten 2021 kommer vi att fira starten av vår tionde yogalärarutbildning i Skåne.

   Fyll i din intresseanmälan, så skickar jag mer info.

   https://yogajona.se/bli-larare/intresseanmalan/

   Med värme

   Jona

   1. Hej igen Jona,

    Hoppas du haft en fin vecka. Jag skickade intresseanmälan förra veckan och vill bara dubbelkolla att den gick igenom?
    Är väldigt nyfiken och taggad på att läsa mer om er TTC :)

    Varma hälsningar,
    Denise

 6. Hej Jona!
  Undrar om du mottagit min intresseanmälan för yogalärarutbildningen som börjar i september?

  Vänlig hälsning
  Rina

 7. Hej Jona!
  Jag har beställt din bok och längtar efter att läsa den! Hur lång tid tar det innan den skickas?
  Med vänlig hälsning,
  Michelle

 8. Hej
  Jag undrar om du kommer att starta någon yoga lärare utbildning inom kort?
  Med vänlig hälsning, Frankie

  1. Vi startar förs nästa höst igen:

   Preliminär årsplan 2022-2023

   Helg #1 Yoga: 22-23 oktober
   Helg #2 Andning: 12-13 november
   Helg #3 Meditation: 3-4 december
   Helg #4 Mindfulness: 28-29 januari
   Helg #5 Anatomi: 11-12 februari
   Helg #6 Historia: 4-5 mars
   Helg #7 Filosofi: 24-26 mars: 3-dagars retreat!
   Helg # 8 Yogaterapi: 8: 15-16 april

 9. hej Jona, tack för din bok “Yoga när som helst, var som helst” … såg att det fanns en ny bok… skiljer sig dem eller det en annan uppdaterad version? I alla fall din bok är inspirerade, färgrik, glad…m.m.. tack!!

  1. hej Edelberto, hoppas allt är bra med dig, det är en helt annan bok, med 12 yogapass, 12 meditationer och 12 recept, man följer årstiderna.
   Jag har också bilder från ashramet Gobind Sadan i booken.

 10. Hej!
  Skickade in en intresseanmälan till utbildningen men har inte hört något. Vill mest dubbelkolla så den kommit in :)
  Vänliga hälsningar Victoria

 11. Hej Jona,
  En kollega är på jakt efter en yogalärare som kan ge ett pass den 3 februari 2023 för föräldralediga. Kontakta gärna mig så kan jag berätta med. Om inte du kan har du kanske någon du kan rekommendera?

  Önskar dig en fin kväll!

 12. Hej!
  Har du yoga för blandad grupp (män och kvinnor) ?
  Vi är seniorer men friska och har tidigare deltagit i yogapass med dej. Flera år sedan.
  Med vänlig hälsning,
  Catharina

  1. Hej kära Katharina och tack för ditt mejl, så roligt att höra att ni är sugna på yoga!

   ja vi har blandade grupper, men vissa grupper har bara kvinnor och andra grupper är mer blandade.
   Det blir som det blir :-)

   Glada hälsningar,

   Jona Dahlquist

 13. Hej jona följer din sida troget är passet yoga hemma nu har du källan till passet är det bhai himat

  1. Hej Henry! Så kul!

   Jag minns ärligt talat inte, men det känns som att det kunde vara från Bhai Himat, han gillar kråkan upp och ner.
   Ska kolla lite i min anteckningar och återkommer när jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.