Harimandir Sahib. Aka Gyllene Templet i Amritsar i februari 2010.

Bhakti är hjärtats väg.
I Indien syns pilgrimer, heliga och helt vanliga hänge sig helhjärtat åt dyrkan av det gudomliga. Blommor pryder, rökelsedoften hänger tung, girlander och bling bling i överflöd på gator och i tempel……. >>>

Indierna kan inte buga sig djupt nog i sin vördnad. Som ny yogautövare blir man lätt förvirrad över den mångfald och rikedom som finns inom yoga. ”Prova dig fram och känn med hjärtat om det passar dig” är mitt svar på frågan om den ena eller andra yogaskolan är bra. Yoga är perfekt för det finns många ingångar och man kan alltid hitta en unik dörr, som passar en själv som hand i handsken. Officiellt finns det sju olika huvudgrenar inom yogatraditionen. Raja Yoga, Hatha Yoga, Jnana Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga, Tantra Yoga och Mantra Yoga. Bhakti står för kärlek, hängivelse, medkänsla. Du kan öva dig i Bhakti genom att dyka in i din egen träning med nyfiket öppet hjärta och vänlig empati. Det kan underlätta om du skapar en plats i hemmet, ett hörn, som representerar ditt inre växande och din andlighet. Pryd med bilder, minnen, ljus, vad som helst du tycker är vackert och väcker din själ. Själv har jag samlat alla mina ”favoriter” på fönsterkarmen och går ditt och bugar när andan faller på. På det viset visar jag min ödmjukhet och respekt för läran och mig själv/Jona


Hanuman och Durga snyggt pimpade med girlander och rosenblad. Julia visar sin respekt genom att vifta lite med en för ändamålet specialtillverkad ”vippa”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.