Alla kort på bordet. Låt mig få presentera tre bra böcker om du är nyfiken på ämnet Kundalini* och Yogisk Anatomi. I Indien tar det 5 år av heltidsstudier för att bemästra ämnet, så några böcker på nattduksbordet ger knappast ett heltäckande svar, men stillar kanske den värsta läslustan. Innan du börjar sluka texten, så vill jag passa på:

”Tantra är i grunden är en praktisk vetenskap och inte en intellektuell. Bara övning ger sann erfarenhet och riktig förståelse”.

*Yogisk anatomi definierar kundalini som en medvetandeförhöjande energi. Man kallar det en statisk livsenergi: Att den är oaktiverad och slumrande i människan. I jämförelse med Prana, som är en aktiv form av livsenergi, som finns i universum och cirkulerar i kroppen hela tiden. På våren är det extra mycket prana i luften och att varje andetag känns som ett stort jubel i kroppen. Kundalini däremot är vilande i kroppen, och kan endast aktiveras – väckas med hjälp av specifika tekniker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.