Vinyasa för Energi och Cirkulation

  • Här kommer ett härligt yogapass som ger dig glädje, energi och god feeling i hela kroppen. YouTubefilmen ovan är en kortare version av yogapasset, du kan hänga med där om du vill, eller ta längre tid på dig och följ instruktionerna nedan. Lycka till!

Om Namah Shiva

Ohm Namah Shiva

Ohm jag hälsar Shiva
Jag hälsar gudomligheten i mig själv

Mantra inom yoga används för att öka sin medvetenhet och inte som en form av tillbedjan. Syftet med mantra är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Att upprepa ett mantra är ett sätt att medvetet kontrollera tankarna. Det mest kända mantrat är ohm och används av yogautövare i hela världen. Att veta vad mantrat betyder och meditera på innebörden tillför en djupgående dimension. Mantra har alltid en upplyftande ton som är uppfriskande och inspirerar för sinnet.

Mantra stillar fladdrande funderingar befriar sinnet från malande tankar sinnet blir koncentrerat
yoga uppstår

 

 

Warrior Flow

Hållning, fokus, styrka och balans. Voila! En vinyasa med våra krigarställningar inspirerade av Arjuna. Enligt yogisk anatomi arbetar du med navelchakrat och hjärtchakrat. Enligt västerländska anatomi stärker du bland annat magen och benen. Övningarna kan göras som ett flöde där du går från en övning till en annan, men du kan även stanna i upp till 5 andetag i ställningarna. Värm gärna upp med 3 varv av solhälsning A och B innan du kör igång. Rock on!

1. Virabhdrasana 1. Krigare 1
2. Virabhdrasana 2 . Krigare 2
3. Viparita Virabhdrasana . Omvänd Krigare
4. Utthita Parsvakonasana. Utsträckt Sidovinkel
5. Virabhdrasana 3. Krigare 3