Sitter på tåget, passar på att skriva vad jag föreläste om: Ditt sinne och skarpa intellekt är till för att tjäna dig- inte för att  begränsa dig. Ett splittrat sinne skapar splittrade vanor. Att bemästra sinnet och stilla “tjattret” är ett av målen med yoga. Att ha en skön sund relation till sitt sinne anses vara en nyckel till hälsa. Yogi Bhajan refererar i många av sina pep talk till vers. 28 i Japji och strofen: “Man Jeetai Jag Jeet”. “Genom att erövra ditt sinne- kan du erövra världen.” Enligt den yogiska filosofin är du rustad med Tre Sinnen. Det Negativa sinnet, det beskyddande sinnet, ser risker, faror, problem och hinder. Det Positiva sinnet, det expansiva sinnet, ser möjligheter, äventyr och utmaningar. Det neutrala sinnet, ditt yogiska sinne, är balanserat, ser helhet och ger perspektiv. Det är jättespännande att titta på detta närmar under meditation, eller under en “yogapose” eller i livet när det bär emot. Blir tankarna gnälliga och uppgivna, blir du entusiastisk och stridslysten eller förhåller du dig neutralt? Ett av dessa tre sinnen kan vara mer eller mindre dominant inom oss.  Själv är jag överdrivet positiv, slänger mig sorglöst in i nya utmaningar utan en sekunds betänketid. Jobbar på för att balansera upp detta och bli lite mer yogiskt neutral. Janne, mannen jag är gift med, är mer kalkylerande cynisk och beskyddande, ser risken där jag ser möjligheten. Det blir en neutral balans av det hela kanske *:) Ja och så var det en massa annat vetenskapligt prat också, men det tar vi sen… Ha härlig kväll hälsar jona från från plats 29 någonstans mellan Varberg o Falkenberg.
japji läsning på gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.