Har man sagt A får man säga B, som min kloka fina finska mormor alltid sade:

Rajayoga baseras på Patanjalis yogasutras och är meditationens väg. Genom meditation strävar man efter att stilla sinnet och kroppen.

Hathayoga är yoga för den fysiska kroppen. Genom att stärka den fysiska kroppen och genom andningsövningar kan man tåla högre energinivåer.

Jnanayoga är yoga för andlig insikt. Genom teoretiska studier fördjupar man sig i vad som är viktigt, sant och meningsfullt.

Bhaktiyoga är den hängivna yogan. Genom sång och meditation på bilden av en guru skapas en personlig relation till det gudomliga. 

Karmayoga är handlingens väg. Genom osjälviskt tjänande hjälper man andra människor och tjänar därigenom det gudomliga, utan att söka egen vinning.

Mantrayoga är yoga där man genom mantrasång fördjupar sitt medvetandetillstånd.

Tantrayoga pratar jag mer om en annan tågresa. Kundaliniyoga är en tantrisk yoga, som innehåller inslag av alla grenar; vi jobbar med meditation, vi stärker den fysiska kroppen och tränar andning, vi studerar andliga texter, vi visar hängivenhet, vi tjänar andra genom karmayoga och vi sjunger mantras. Ta-daaa!! Kundaliniyoga är Yoga komplett!! Så klart att det finns massa andra perfekta yogor också, som Ashtanga t.ex. men mer om mina kollegor en tredje tågresa. Puss och ha en trevlig helg önskar Jona på G!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.