I Indien är smärta hela tiden närvarande, sida vid sida med lycka.

Jag har pratat med Mary i Indien, och planerar nästa trip. Jag är otroligt fascinerad och fängslad av det faktum att smärta är lika accepterad som lycka, och ingenting som man försöker ”sopa under mattan”. Jag kom av mig lite i mitt skrivande innan i dag, när solen tvingad mig ut. Tanken var väl att skriva någon klyftig klyscha i stil med…”efter sol kommer regn” och att det bara är att ”tacka och ta emot”. Jag vet inte om jag lyckas ”sy ihop säcken” nu direkt, är rätt seg i hjärnan, men tassar glatt vidare ”i ullstrumporna”.

I vår strävan efter lycka och livets olidliga lätthet glömmer vi lätt bort att smärta är ”andra sidan av myntet”. Att det faktiskt är en naturlag, som vi inte kan motarbeta, utan bara finna oss i och lära oss att acceptera. I vårt vackra land är mycket är rent och tillrättalagt, men vi har oerhört svårt för att ”se sanningen i vitögat”.

Glädje- Sorg
Ljus-Mörker
Lätthet- Tyngd
Sol- Regn
Puss-Smisk :0)

Om du är nyfiken på Indisk filosofi är du varmt välkommen på en specialafton med tema Yoga och Indien fredagen den 1 oktober kl. 18-21 på Hotell Norregård i Falsterbo. Anmälan här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.