I år har jag inte lärt mig något av dignitet som jag kan komma på just nu på rak arm, utan att efterkonstruera. Jag tycker inte att jag kan dra några egna slutsatser som leder till upplysning direkt, utan det rör sig mer om intuitiva sinnesimpulser. Jag tror att den stora utmaningen är att inte lista massa löften i ett försök att bli ny och perfekt år 2011. Den stora utmaningen är att acceptera den vi innerst inne är. Varje enskild individ är i detta hänseende utvald och unik. Vi behöver bara öppna ögonen för att se klart. Där har vi kanske nyckeln till upplysning. Nyår är varken en startpunkt eller en slutpunkt, men det kan vara värdefullt att markera och minnas händelser av dignitet och ge dem en plats i tiden. Vi lär oss genom att minnas och se mönster – sanningen blir tydligare.

Gott Nytt År kära vän – exakt som du är önskar Jona

  1. Startpunkten är födseln och slutpunkten är (kanske) döden. Alla dagar däremellan är livet. Varför vänta till första januari med att infria löften om förändring? Det gör liksom de sista dagarna i december till transportsträcka… Att blicka innåt och vara mig själv, det ska jag försöka med redan idag. Fast det inte är nytt år förrän imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.