Vi andas för snabbt. Målet i yogan är att lära sig andas långsammare. Normalt andas vi 15-16 andetag per minut. Om vi kommer ner mot 8 andetag/minut stimuleras hypofysen. Vid 4 andetag per minut stimuleras hypofysen och tallkottkörteln.

Fredag är min fridag, alla andra veckodagar är det nämlich “etwas-yoga-unterictung-oder-wie-sagt-man-es-eigentlich-auf-deutch”? Fridagen har firats med lite hoppsasteg på stranden och i vinden med finfint sällskap. Fika på det och nu är jag rejält uppeldad inför helgen, som kommer att tillbringas i yogasalen på utbildningen till yogalärare. Temat är Andning och jag ska lära er exakt ALLT  jag kan.

Släpp ner axlarna – slappna av

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.