Många intryck från Indien – Mera blandade osorterade bilder finns på Flickr.

Hemma efter fjärde turen till det andliga Indien. Jag har duschat 3 gånger under mitt dygn hemma, men luktar fortfarande Indisk mix bestående av rökelse, eld, kanel, prasad, ghee, koskit och avgaser.

Munkar, heliga kor, apor, lamor, miljarder människor och många heliga. Lite lätt omtumlad men livslevande. Indien slukade hela mig och spydde upp mig igen drygt två veckor senare. Har åkt skakig berg-och-dalbana med vidöppna ögon utan säkerhetsbälte. I Gadaipur gick jag på nattlig vandring från tempel till tempel på små stigar i halvmånens sken med byns småungar. Här bor jag säger Puija stolt och visar mig sitt hus sammanfogat av pinnar och presenning av plast. Eldar brinner utanför hyddorna och vi dricker chai med massa socker. Gyllene templet i Amritsar är mäktigare än jag minns i soluppgången. Fiskarna har vuxit sig fetare och hoppar högt medan tusentals människor förenas i morgonens första lovsång till det gudomliga. Heligt vatten serveras ur stora kannor. I Dharamsala i Himalaya blir jag bjuden på te gjord på getmjölk och smör av tibetanska munkar.

Generositeten vet inga gränser. Jag bara ler och sväljer och dricker upp och tackar vänligt ja när jag blir bjuden på mer.

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.