Kvällarna är en annan historia.

Strömmen går ibland, men aldrig särskilt länge. I natt var det extra spännande då strömavbrott slog in samtidigt som åskan kom och strax därefter ösregnet.

Vi har stearinljus. Barnen jublar och söker skydd i templen, dansar och är glada. Bönderna är säkert också glada att få vattnat sin skörd.

Regnet försvann lika tvärt som det kom och när det var dags för mig att gå upp var det härligt stjärnklart och friskt i luften.

I morse fick vi sopat och röjt lite i tempen, i övrigt har dagen varit sig lik; vacker varm och klar och jag har haft gympa med barnen igen.

Vi börjar lugnt och sansat med uppvärmning, lite löpning, hoppövningar, styrka för starka barn med mera skoj. Lektionen urartade i vilda lekar och det känns som att jag jagar barn runt halva Indien.

Barnen öppnar mitt hjärta på vid gavel!

Ja just det, jag skulle ju berätta lite om kvällarna här.

Efter meditationen tillsammans med Mary tar kvällsprogrammmet vid.

Sång, lek, musik, bön och mera grejer eld! Ljus är brinner överallt, rökelsedoften är stark och stämningen är glad och varm. Perfekt kvällsunderhållning. Arta – en ljusceremoni hålla på flera ställen samtidigt, vi tackar för denna dagen, ännu en dag fylld av liv.

Middagen serveras runt åtta-isch. Då samlas alla gäster runt samma bord och äter bönor&ris. Just nu finns gäster från Kazan, Kasakstan, Ukraina(!), Estland, vår Svenska grupp och så folk från när och fjärran i Indien. Vi talar inte samma språk, men med miner, kroppsspråk, gester och kärlek kommer man långt.

Jag har ju helt glömt att berätta om Moskén, hela vår grupp var inne där, bugade mot Mekka och hela grejen. Häftigt för annars brukar inte kvinnor få gå in bara sådär. Hela tanken med detta ställe är att förs människor av olika kultur, bakgrund och religion tillsammans. Här finns både buddhistiskt tempel, sikhiskt tempel, hinduiska tempel, böneplats för Maria och Jesus, en judisk “hörna” mm Tibetanska gudar…

Bygga broar och förbrödring på hög nivå alltså…

Sov gott kära vänner på hemmaplan. Vi har en dag kvar här på Ashram, sedan bär resan vidare med tåg till Amritsar…

Jona
20140306-213345.jpg20140306-213455.jpg20140306-213559.jpg20140306-213644.jpg20140306-214507.jpg

20140306-214849.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.