“Life is a journey. We travel from here to there. We might as well travel happily”. – Baba Virsa Singh Ji Maharaj

En tågresa är en klassisk metafor för själva livet. Vi vet vart vi är på väg och det går rejält fort. Utanför fönstret pågår livet för fullt. Lika bra att sjunga och vara glad liksom.

Vi färdas genom New Delhis täta slumområden vidare ut genom bördigt jordbrukslandskap mot den heliga pilgrimsstaden Amritsar.

En tågresa jag gjort många gånger. Mycket att se – mycket att smälta.
Eller som en av våra gäster säger så träffande: “Jag lovar att aldrig mer klaga på någonting resten av mitt liv”.

På tåget går det ingen nöd. Servicen är förstklassig; te, flingor, mackor, grönsaksbiffar, bananer och mera te. Mangojuice! Trivsamt och avkopplande – jag försöker sova ikapp min sömnbrist, men är inspirerad efter nattens meditation och börjar istället att tänka.

Två nya idéer har utkristalliserat sig i mitt sinne. Nu vet jag hur jag skall arbeta vidare med min egen sadhana (=andliga disciplin) aka personliga utveckling och hur jag skall utveckla min undervisning. Jag har en plan.

Jag funderar ofta på hur jag kan “hämta hem” Indien till eleverna på hemmaplan. Sprida ljuset vidare. Helst skulle jag såklart ta med alla och visa det heliga landet, men det är inte helt realistiskt kanske…

Men som sagt – jag har en plan. Ska testa direkt hemma nästa vecka.

Men först skall jag njuta av den här resan… Tiden går ju så fort. Vi är snart framme.

Bilder från Amritsar kommer strax!

Kram och trevlig helg så länge,

Jona

20140308-150710.jpg

20140308-150723.jpg

20140308-150826.jpg

20140308-150914.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.