Jag har delat ett liknande recept här förut, men det skadar aldrig med lite repetition! I synnerhet när det rör sig om goda gröna godsaker.

jona 29 nov 269

Rå grönkål är svår att tugga när man har en hel jättebunt framför sig, men krymper till behändigt storlek efter några timmar i ugnen. Segt och trist blir plötsligt krispigt och gott. Dessutom bibehålls alla vitaminer, mineraler, kromosomer, skatter och klorofyll. Jag brukar riva bort stjälkarna och sprida ut själva bladen på en plåt. River sedan över färsk ingefära och het chili i små aptitliga bitar. Blandad med lite soya. Tidigare tog jag även olivolja, men jag tycker inte att det gör varken från eller till för smaken. In i ugnen på under 50 grader i många timmar.

Rör runt ibland och smaka av – projektet tar typ hela dagen.

Jona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.