I morse vaknade vi av att en sval vind drog in genom dörren och en flock skränade gäss drog över hustaket. Okej, vi går mot höst nu tänker jag. Andas och stillar sinnet en stund. Säger några ord tyst för mig själv. Jag ”sätter” en intention för dagen. På sanskrit heter det sankalpa. Sanakalpa är en upplyftande mening, som man upprepar tyst för sig själv och sedan bär inom sig och i livet. Sankapla ger en riktning och livskraft. Jag försöker alltid tänka på något riktigt bra och peppande, som ger mig styrka även när det regnar.

Jag är solen
Jag är fri
Jag är energi

Ja! Solen är min förebild. Jag älskar att meditera i soluppgången och hämta kraft. Solen stiger upp varje dag och gör sitt jobb – skiner. Thats it. Inga konstigheter. Den strålar lika starkt på alla, utan att diskriminera. Allt får växa och frodas under solens strålar. Att tänka på solen är min personliga sankalpa. *** När jag tänker på solen inbillar jag mig att jag blir en spegelbild av den – varm, givmild och full av energi.

jeppe o lemmy

Jag vill inte riktigt prata om att sommaren lider mot sitt slut utan håller mig gärna kvar en stund till. Sommaren har varit yogaintensiv. Jag har varit långt upp i Värmland och jobbat med vinyasayoga på en stor festival.

beachyoga

Jag har haft några veckor med skön sim&yoga på stranden i Höllviken.

lunden

Jag har hittat ett nytt fint ställe att meditera på i utkanten av Malmö.

pada hastasana

Och under sommarens något svalare dagar är jag glad att jag får gå in i värmen och jobba på Hot Yoga Malmö. Allt om mina klasser, workshoppar, företagsyoga och utbildningar hittar du under fliken yoga med Jona här!

Väl bekomme, vi ses snart!

 

Jona
*** SANKALPA: Tänk på något riktigt bra, vad som helst som ger dig lust&styrka att stiga upp. Sköna tankar sätter fart på din dag, det är som att du stämmer ditt instrument (kroppen), förfinar dina tankar. Upprepa dina privata ord inombords några gånger. Du kan säga i princip vad som helst, så länge det är peppande. Du bär sedan med dig orden genom yogapasset, dagen, veckan – livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.