• Hej kära vänner av yoga och sport! Se till att hålla dig smidig och fin mellan varven. Jag vill lyfta fram tre snabba övningar speciellt anpassade för oflexibla triathleter. Triathlon består av simning, cykling och löpning, som är monotona och repetitativa rörelser i en dimension. Det är mycket samma sak och löpande-band-principen och inte speciellt mycket smidighet och salsa moves.
 • När du gjort samma rörelse för miljonte gången finns risken att du blir styv och stel eller till och med skadad. Axlar, rumpa och höfter blir spända och osköna. Om du inte vill dansa salsa kan du istället göra yoga var som helst och när som helst. Det tar bara 3 minuter.
 • Du kan öva direkt efter träningen, på jobbet, innan middagen eller sängen. Passar alla, även fast du inte tränar. Det är aldrig fel att ta time out och sträcka ut kroppen. Prova gärna de här tre övningarna varje dag under en vecka och du kommer att märka skillnad på kort tid. Lycka till!

 

 

Använd pilarna eller pil-tangenterna på ditt tangentbord för att navigera i övningen

1. Axlar ihop

 • Fläta samman fingrarna bakom ryggen och tryck pekfingrarna mot
  varandra. Dra ihop och skulderbladen. Spänn triceps och dra bak
  axlarna. Lyft upp bröstet och armarna bakom dig för att öka effekten
  av stretchen. Andas fem djupa andetag.
 • Övningen är perfekt för dig som sitter på cykeln under lång tid. Övningen hjälper också till med flexibilitet i vattnet. Plus att den öppnar upp i bröstryggen, ett
  ställe vi ofta blir stela i av att sitta hukade över datorn eller framför
  ratten.

 

 • Korsa benen och lyft upp foten på ditt knä. Tryck knäet neråt. Håll
  övningen i fem andetag och växla sedan sida.
 • Den här övningen kommer åt gluteus medius perforis och IT bandet (illiotibialis)
  Dessa muskler som är ofantligt stela hos cyklister och löpare. Duvan liggande på golvet tar på exakt samma muskler men är något mer kraftfull.

 

 • Ta ett utfallsteg och håll det bakre benet sträckt så att du känner
  stretchen i din höftböjarmuskel. Håll kvar i fem andetag. Du kan
  även tvista överkroppen till sidan för att komma åt bättre. Känn
  efter. Repetera på andra sidan.
 • Jag gillar att göra den här övningen direkt efter att jag har cyklat eller sprungit. Höftböjarna drar ihop sig under träning och genom att mjuka upp dem efter träning
  kompromissar du inte med flexibilteten. Om du sitter mycket vid skrivbordet eller kör mkt bil lönar det sig att göra denna övning dagligen.