Helvit på fredagens runda.

Sport strax, men först ett andligt inslag. Min första meditationslärare, efter finska mormor, var Kurt och hans bror Kenneth. Killarna var väldigt tunna, vilket berodde på att de levde på luft och vatten. Vi kallade dem för “de kosmiska bröderna”. Kurt visade hur sinnet transcenderar, men berättade också att man minsann inte pratar högt om sina meditationsupplevelser. Jag är vuxen och rebellisk, så här kommer min rapport från i morse:

Har redan gjort min grej och sitter och värmer fingrarna på en kopp te när Janne kvicknar till och vill vara med. Det blir ett pass till. Lite lätt yoga o en helt enkel standardmeditation, inget krångel. Efter 3 minuter upplever jag att jag är uppkopplad till en enorm källa av kraft. “Connected to Source” känns som en passande beskrivning. Hela jag laddas upp in i minst cell. Fast inte som en mobiltelefon med en sladd i väggen, utan det rör sig om oräkneliga sladdar. Ett helt nätverk. Kan tydligt känna hur mina fingrar, ben, hud, hjärta,  hjärna – ja allt – kopplas in i ett finmaskigt nät av flödande vibrerande ljus och hetta. Sitter helt hög och bara bevittnar. Efter elva minuter är jag klar och laddad. … Sedan sprang jag runt Skanör och Falsterbo. Man springer jävligt bra efter en sådan upplevelse. Tänker att detta måste testas inför en tävling. Ahaaa! Äntligen begriper jag varför Kurt inte vill att jag skall snacka, detta låter ju hur flummigt som helst. Janne då? Jo han satt och tänkte på jobbet :)


Spinnare på Formtoppen.

Helgen har bjudit på cykel både ute i strålande septembersol och inne i svetthyddan. Hela veckan har de fakto varit rätt cykelrik. Summerar 5 cykelpass och 4 spinningpass. Inte illa för en pensionär.

Veckan som kommer ska jag varva ner. Det står vilovecka på programmet. Yoga kör vi som vanligt. Det coola med yoga är att du bara blir segare, starkare och skönare med åren, det finns seriöst ingen gräns för andlig utveckling.

Skön Söndag titta gärna in på nya sidan Retreat Portugal.
….
Jona


Stranden nedanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.