Sat Nam Rasayan meditation för helande förmåga. Sitt i lätt meditationsställning. Gör en “mycket förvånad” gest med armarna i luften. Som när du slänger upp händer gapar stort och säger oj oj oj. Handflator är uppåt. Fokusera blicken genom hakspetsen. Forma munnen till ett stort O och andas långsamt och medvetet ut och in genom munnen. Viktigt att hålla armbågar rakt fram och stå emot tendensen att vilja ta isär dem. Ta inte ner händer hur mycket du än “lider”. Tid 11 minuter. Bra! Lägg sedan händerna på Navelpunkten med ett milt tryck och fortsätt andas in och ut genom öppen mun i 3 minuter. Håll slutligen händer över Hjärt Centrat med lätt tryck och samma andning i 3 minuter. Avsluta genom att andas in, sträcka upp händer, knyta nävar och spänna kroppen samtidigt som du håller Rotlås. Andas ut. Upprepa 2 gånger till. Sitt sedan i stillhet och Kontemplera. **

Meditationen ingår som en del i min egen dagliga disciplin. Den är kort, effektiv och ganska smärtsam, men jag kompromissar aldrig utan naglar fast armarna och håller helt enkelt bara ut genom att andas och fokusera. Effekten är enorm och värt besväret. Gör den varje dag i 90 dagar. Hjälper dig till helande förmåga.

* Meditationen fick jag som “hemläxa” av Guru Dev Singh, mästare i Sat Nam Rasayan, på Yogafestivalen i Frankrike, augusti 2010, efter ett litet privat möte på slottet. Eftersom meditationen har utmanat mig har jag lite lättvindigt döpt den till “meditation from hell”. All heder och respekt till Guru Dev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.