Hemma i sköna Skåne, i blåstens och höststormens förlovade land. Lycklig att vara här även fast vindjackan åker fram. Kroppen känns fri och frisk och jag har fattat ett beslut. Eftersom jag ändå tränar varje dag kan jag lika gärna träna med mer mening. Eftersom jag ändå snör på mig skorna och ger mig ut och springer, kan jag lika gärna veta vart jag ska springa. Det finns ett speciellt övergripande syfte med varje yogaövning och meditation. Att bli mer medveten. Nu skall även min fysiska träningen få chansen att bli mer medveten. Det är dags att lyfta sig till ett något högre plan, fast på ett balanserat ödmjukt sätt. Jag ska lära mig att flyga nära marken.

En fördel med att öva yoga är att man slipper stretcha. Att jag trots allt sitter här och och ser ut att stretcha är mest för syns skull och för att få en snygg bild till hemsidan. Därmed inte sagt att stretch är oviktigt; rumpa och rygg kan behöva lite extra omsorg efter många timmar på en liten och hård cykelsadel. När man blir lite äldre, visare och mognare måste dessutom rumpan pysslas om lite extra för att inte helt tappa sin medfödda studs.

Har ett omfattande grönkålsprojekt på gång. En hel säck väntade utanför dörren, som mina familjemedlemmar helt sonika klivit över och ignorerat medan jag varit bortrest. Heta kryddiga chilichips i går, energigivande soppa i dag, grönkålsdipp i morgon. Nu väntar helg, i morgon bitti bär vägen till Therese och backarna i Genarp. Det är länge sedan vi sågs och jag är mycket entusiastisk.

Värme och omsorg,  ta hand om dig, ta hand om varandra, håll fast vid drömmen, så att du inte faller omkull i svallvågorna av världens våldsamheter.

Kraum kraum

Jona

  1. Grönkål!!! Var har du fått den ifrån?? Jag går här och längtar men har inte sett röken av den i butikerna hittills. Det brukar väl krävas lite rejäl frost innan den kan skördas?

  2. Hmmm hade hoppats på “Ica” eller “bonden Olsson”….nåja, den som väntar på något gott… Förresten; vad fin din hemsida blivit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.