Ciao Bella! Olá! Amore Amore! Det är väldigt mysigt när någon hälsar glatt, vinkar eller hojtar till uppmuntrande. Blir alltid otroligt peppad och benen blir direkt lite piggare. I sociala kulturellt högklassiga cykelländer som Italien anses det närmast ohyfsat eller ouppfostrat att inte hälsa. Jag har fått många glada tillrop på cykelfärder genom åren. I Frankrike, Spanien, Italien, Nya Zealand, div. Kanarieöar, Portugal, Australien…. m.m. finns det ofta utrymme till en varm hälsning. Inspirerande att ibland även dela gemensamma kilometrar med någon som man bara råkar korsa på. Många oväntade samtal har det blivit på livsvägen. Här hemma är detta fenomen tyvärr ännu ganska ovanligt. Oftast stirrar den Skånska cyklisten stint ner i asfalten eller håller koll på sin mätare. Detta absolut inte menat som gnäll eller klagomål, älskar skånska cyklister och deras bistra disciplin, men jag ser det som en del av min mission att sprida lite mer kärlek och vårsång på vägarna.

Jona- Hon Som Vinkar.

  1. Hej Jona! Hittat till din fina läsvärda blogg. Gillar skarpt ovan inlägg och är en ”likvärdig”. Hoppas stöta på dig på de skånska vägarna, vilt vinkandes, sån är nämligen jag :-D

    Bästa cykelhälsningar Helena

  2. och nu när jag skrivit det här inlägget viftar jag ännu mer, upp till bevis liksom.
    Helena! Jag är nästan 100% på att jag sett dig :o) Nästa gång vi möts får vi dela riktning en stund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.