Kära älskade vackraste min dotter Josefin!

Du valde att komma under dramatiska omständigheter en blåsig vårdag i en bil parkerad vid Svarte strand. Jag bölade av lycka. Vi fick en flicka!

Enligt uråldrig Indisk filosofi väljer barnet sina föräldrar. Den andliga varelsen “spejar runt lite” och väljer sedan mamma. Man kan tycka vad man vill om gamla indiska Vedaskrifter, men det är en mysig idé. Jag var en ung bohemisk morssa utan någon som helst sinne för regler och struktur, men du valde faktiskt mig!

I dag tar du studenten finaste fina Josefin och jag har seriöst inga goda råd alls på lager. Försöker tänka och tänka, men det enda jag kan är att älska och älska. Jag må vara din mamma, men det är du som är min läromästare. Du har tvingat mig att se livet i vitögat sedan dagen du föddes. Du vet vad som sanning, du känner det i ditt hjärta – och hittar alltid rätt. Och nu är det fest!

Don’t Worry Be Happy
I Will Always Stand By You

 1. Näe, jag är inte den blödiga typen.
  Men jag sitter här med svidande ögon.
  Helt plötsligt förstår jag varför jag “valde” just min mamma.
  Jag är tillräckligt stark för oss båda. Mina axlar kan bära hennes börda utan att tyngas.
  Hon behöver mig, och det var väl det jag förstod som andligt väsen?
  Hon finns inte till för mig, det är jag som finns för henne.
  Tänk att livet kan ta så tvära kast från en sekund till en annan, att man kan förstå saker “som genom ett trollslag”.
  Livet är förunderligt föränderligt.

 2. Jag är däremot den blödiga typen. Och jag känner igen mig så väl! Av mina 4 barn har 2 tagit studenten och flugit iväg för att då och då återvända. 1 står på tur nästa år och den sista om 3 år. Jag följer deras andetag med kärlek och växer med dem i med- och i motgång. Bär dem med mig i mitt hjärta – alltid. Tackar varje ny dag för att de gett mig den vackraste gåvan – att de valt just mig till sin mamma. Och lär mig nya saker hela tiden, just nu att kärleken är lika levande på distans.

 3. Jag tror att det mycket väl kan vara så. Att vi väljer våra föräldrar. Eller kanske väljer de oss?
  Oavsett så har vi mycket att lära av varandra.
  Är 100% säker på att du är den bästa mamma Josefin någonsin kunde hitta och få!

 4. Fin inlägg… jag står mitt i prövningen med två relativt små pojkar till söner. Jag vet precis varför de finns i mitt liv, vilken läxa jag ska lära mig! ;o)
  Jona – har i min yoganyfikenhet hamnat på din sida och idag fått hem din färgglada bok. Efter några år med ashtanga finns nu så starkt sug till Kundalini som bara för 3 år sedan tråkade ut mig… Börjar lära mig att meditera, andas, flexa…. Puh! Kommer vara en stadig läsare av din blogg! Blessings!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.