Exakt just nu laddar jag min kropp och mitt huvud inför höstens&vinterns all undervisning och triathlonträning. De sista tre dagarna på yogafestivalen i Frankrike är det Vit Tantra. Vit Tantra är speciella meditationsövningar i grupp. Cirka 2000 personer sitter ansikte mot ansikte i långa rader i ett stort tält och mediterar från morgon till kväll i 3 dagar. Övningarna görs tillsammans med en partner. Man eller kvinna. Meditationerna varierar i längd och det är pauser mellan så man kan gå en sväng, vila, dricka, ta det lugnt, äta frukt. Varje meditationsövning består av en specifik handställning, ögonfokus, andning och mantra. Många meditationer görs med öppna ögon och man speglar sig djupt i varandras blick. Meditationerna är ganska utmanande. Janne tycker att det känns som att springa ett marathonlopp utan att ha tränat en endaste meter. Jag gillar det, mitt huvud är kristallklart efter långa djupa meditationer, men om jag ska vara helt ärlig så är det nog enklare att köra ett Ironmanlopp på Hawaii än att sitta helt stilla och meditera en hel dag. Jag kan inte springa iväg eller fly från mig själv utan måste möta varje tanke, varje känsla, varje motstånd, varje del av mig själv tills jag är helt medveten om allt. Några fina bilder från yogafestivalen finns i mitt fotoalbum.

Peace  Life Love

Jona

  1. Vit tantra har jag bara hört om och tänkt att det verkligen måste vara den ultimata utmaningen. Fint att få se bilden :)

  2. Ha ha, ja eg får man ju inte fotografera, men jag är lite rebell och ogillar regler :)
    Obs! Fotot taget i pausen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.