Vi blir inte snyggare, yngre, rikare, lyckligare, bättre, smartare, starkare etc etc. Meningen med meditation är en: Att tysta tankens ständiga prat.

Gillar Göteborg, när jag hör spårvagnens gnissel eller folk prata på gatan blir jag på gott humör direkt. Massa meditation därtill, möten med ljuvliga vänner och skön löpning i botaniska trädgården i full blom gjorde helgen hel. Temat var Sinnet & Meditation. Hur fungerar vårt sinne när vi upplever rädsla eller känner begär? Vilka invanda mönster påverkar vårt handlande? Vi pratade om våra 3 sinnen och hur dessa filtreras genom Ahamkar, Manas och Buddhi. 9 olika sätt av mänskligt beteende; artisten, visionären, producenten, strategen osv. Hela poängen är hela tiden att lära sig att iaktta våra egna tankar, känslor, beteendemönster och vanor. Och jag är mer förvirrad än någonsin, fast på ett högre plan, som Janne  brukar säga. Ha ha! Måndag i dag. Nu börjar vi om. Kram/Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.