Vad försiggår i hjärnan? Här kommer något att fundera på i gryningstimman. Negativa sinnet, positiva sinnet och neutrala sinnet, är en del av tankeprocessen. Upptäck dem.

1) Negativa sinnet är beskyddande. För överlevnad. Söker efter potentiell fara. Är känslig mot smärta. 2)Positiva sinnet är Expansivt. Söker efter nöje, tillfredsställelese. Konstruktivt, risktagande och aktivt. 3)Neutrala sinnet är det Meditativa sinnet. Väger både positivt och negativt. Överblick.

Iaktta dig själv. I vardagen och när du mediterar. Reflektera över hur din hjärna pratar till dig i olika situationer. Nej, det går inte, jag kan inte, jag orkar inte, jag ger upp…eller… Javisst, spännande, nu genast, ge mig mera… eller.. Jag har överblick, jag ser helheten, stillhet, perspektiv…

Varje tanke, filtreras genom dina tre sinnen. Det intressanta är att de tre aspekterna av sinnet är olika starka i varje människa. Om ett sinne är väldigt dominant – eller ur balans kan man medvetet återskapa jämvikt med hjälp av specifika yogiska tekniker. 

Kundaliniyoga Överkurs: Upptäck Ditt Upplysta Sinne. När alla tre sinnen samverkar i balans. Flexibelt och kreativt. Med förmåga att reflektera, expandera och integrera. När du är här har du kommit väldigt långt. Fortsätt meditera mera. Leta Lätt mjukt.

Jona

 

  1. Tack för denna info, hjälpte mig mycket under mina 7 km ikväll i Bokskogen. Mitt negativa sinne tenderar att dominera under mina löprundor, speciellt i terräng men inte idag! Fanns så mycket positivt att fokusera på grönska, skogslukt, fågelsång……hann knappt märka uppförsbackarna. Tack Jona! eva ( supporter i Monaco 2005)

  2. Tack Jona. Precis detta har jag letat efter, en förklaring på varför min hjärna ofta är så negativ. “Beskyddande”, jättebra! Måste komma i balans Beskyddande – Expansivt. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.