Alla vi möter utkämpar en inre strid som vi inte vet någonting om. Så var snäll!

green soup

Bild på dagens lunch. Grönkål, salt och vatten. Koka ihop och mixa. Inget mer. Ganska gott och säkert också grymt nyttigt, men jag är verkligen inte duktig alls för att jag äter grönkål. Dessutom blev jag knappast ens mätt :-)

Seriöst alltså. Jag menar verkligen inte att kritisera den som älskar kött, bara att inspirera till att äta mera värmande och god soppa. Kanske testa en grön måndag emellanåt!

Att vifta med sitt pekfinger och förhärliga sig själv är otroligt ohärligt. Det finns de som tycker (i smyg) att de är rätt speciella, märkvärdiga och upplysta i jämförelse med andra. Men den som är upplyst är samtidigt djupt ödmjuk och förstående, snäll och förlåtande och ser alla som jämlika.

Jag tycker det är oerhört pinsamt varje gång när jag märker att jag faller dit. Skyller på att min mening är att inspirera, även fast det ser mer ut som att jag leker duktig.

jesper och java

Jesper med vilda valpen Java. Jesper är familjens ödmjuka, aldrig att kan skulle förhärliga sig själv – fast han är den som jobbar osjälviskt – med att hjälpa andra.

Man är inte så himla märkvärdig bara för att man äter grönkål eller spenat, går på intermittent fasta, jobbar 24-7, utövar yoga, skänker katastrofpengar eller strider för de blinda katternas rättigheter i samhället.

soluppgång

Bilden är tagen på väg till jobbet i Trelleborg i morse. Jag har ingen prestige alls när det gäller vägval. Och ärligt talat, jag är inte upprörd över att mina vänner super, röker, knarkar, är otrogna och glömmer bort att ringa sin mamma på hennes födelsedag. Solen går upp i alla fall. Den kreativa kraften dömer inte någon. Det är mänskligt att röra till det för sig i livet med jämna mellanrum.

janne min man

Min man Janne fyller 50 den första advent. Hurraa älskade mannen min! Vi ska fira och jag har hittat på världens bästa gåva. Alla har sin plats på detta jordklot, alla gör vi så gott vi kan. Eller som man säger i hemma Finnskogarna: ”En gammal man – gör så gott han kan”.

döttrar små

Josefin och Julia är sprudlande och ofta sugna på att debattera och jag älskar när det talar från hjärtat om saker som berör.

Själv är jag är ingen fanbärare, jag har aldrig protesterat högljutt, för jag är en stillsam tillbakadragen person som tänker hellre än pratar. Äsch – i själva verket är jag otroligt konflikträdd, men OM jag skall skriva något på ett plakat en vacker dag, så skall jag skriva följande:

Sluta upp med att döma, klaga och kritisera andra. Titta istället på dig själv.

citattavla

Alla vi möter utkämpar en inre strid som vi inte vet någonting om. Så var snäll! Alltid!

tant jackie

Och tillsist en bild på vår senior. Jackie Onassis.

Love to all. Life to all. Peace to all. Kram, puss, kärlek och sånt!

Jona

  1. ❤️ Ha ha Nina, nu äntligen lyckades jag göra ett hjärta, kopierade bara helt enkelt ditt och klistrade in det här ❤️
   ❤️ Hjärtat är en så fin symbol.

 1. Härliga kloka Jona!

  Tack för alla fina bilder Du delar med Dig och all Din inspiration! Det är fantastiskt att läsa! :)

  Stor KRAM
  Eva

 2. Så vackert och klokt Jona, precis vad jag behövde läsa! Glad att du är min lärare på yogautbildningen Malmö och det ska bli en härlig yogahelg med ny energi och insikter! Tack för du inspirerar!kram

 3. Åh så fin du är i ditt hår. Jag var så van att se dig i dina dreads – du såg ut som en ängel. Och det gör du nu också :) En finsk härlig ängel!
  Glad Lucia Jona,
  Stor kram Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.