URSPRUNGET TILL SURYA NAMASKARA: Solhälsningen är hur bra som helst och perfekt förberedelse för mer avancerade yogatekniker. Serien är idag starkt integrerad på den internationella yogascenen och sägs vara en typisk ”traditionell” och ”urgammal”  praktik inom yoga. Ursprungligen kommer surya namaskara dock inte alls från yoga utan från en body builder vid namn Pratinidhi Pant. Han verkade i Indien i början av 1900-talet och övningarna populariserades sedan av andra kroppsbyggare som en teknik för bodybuildning :-) Vid denna tidpunkt var solhälsningen ännu inte en del av yoga. Allt om detta och den moderna yogans uppkomst kan du läsa i en bok av  Mark Singelton som heter ”yoga Body”.  Det finns inte någon rätt eller fel variation utan att alla är lika bra tolkningar av Pratindihi Pant’s ursprungsidé. Här nedan är min mysvariant för sömniga måndagsmorgnar:

 

Shine!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.