Ju mer du investerar i livet, desto mer får du ut i slutändan. Omfamna utmaningar, lär dig att fokusera på nuet, var optimistisk, och fram för allt – tro på sig själv.

****

Det ska föreställa ett peptalk! Om du är sarkastisk till din natur tycker du kanske att det låter to much, men jag ska utveckla mina tankar – jag menar väl.

jona-bok-3-042Vissa är bra på att gasa; att se framåt och satsa uppåt. Andra känner sig låsta, söker efter mening, men hittar inga svar. En del är sorglösa, andra sorgsna. Gemensamt för många är att det är svårt att ta ett steg tillbaka och se klart på sin livssituation. Vi reagerar, men vet inte riktigt varför vi reagerar, vi blir ledsna men vet inte exakt varför…. och det är ännu svårare att förstå sin inre dialog under inverkan av stress. Jag såg precis ett filmklipp med en känd komiker, som åkte till Peru får att testa den shamanska drogen ayahuasca. Hennes önskan är att kunna se på sitt liv utifrån utan att vara totalt involverad och uppsnurrad i allt som hela tiden händer henne. Ett spännande experiment, men personligen blir jag inte lockad, upplever att meditation är min hemliga drog, som hjälper mig att se på livet “från sidan”.

jona-bok-3-047

Jag tycker om att lyssna inåt, det är sen gammalt, därmed inte sagt att jag alltid är jättebra på det. Jag åker nog snarare störtlopp genom livet. Kör på, ramlar och reser mig igen utan att borsta bort snön. Ser mig ofta över axeln och hoppas att ingen ser när jag faller. Efter Ironman Hawaii har jag arbetat tillsammans med en idrottspsykolog. Det är inte första gången jag  ”snackar av mig”. Som alpin utförsåkare lärde jag mig exempelvis visualisering för att memorera svåra partier och skapa mod inför ett störtlopp. Det är spännande med mental träning, man får alltid reda på nya saker. Ibland leder det till att man behöver ändra riktning.

jona-bok-3-006

Mitt livsmål som yogalärare har varit att inspirera och entusiasmera; att hjälpa elever att hitta sin styrka och drivkraft. Allt förändras hela tiden och nya typer av utmaningar uppstår, därför måste även mitt livsmål ändras lite nu. Min nya idé är att ge mer trygghet och tillit i en värld som präglas av oro, rädsla och diskriminering. Som yogalärare vill jag jobba med att sprida balans och harmoni. Jag inser att det låter lite oklart, men i grund och botten handlar det om hur jag ska jobba framöver.

jona-bok-3-003

Att jobba mot ett mål (oavsett vilket) är förvirrande i början, men att anta svåra utmaningar och följa sina drömmar leder till en djupare känsla av belöning i slutändan. Goda ögonblicken är när vi spänner bågen och tänjer på våra gränser. Varje gång vi lyckas med någonting, vare sig det är fysiskt eller mentalt, inser vi att resan är värd besväret. Belöningen kommer i form av en varaktig känsla av mening.

jona-bok-3-065

Mitt råd är att du ska släppa din oro över rätt och fel och säga ja till nya utmaningar även om det känns ovisst. Leta efter det som får ditt hjärta att slå ett extra slag. När du strävar mot ditt mål flyttar du dina gränser, och genom att färdas mot dina drömmar blir vägen fylld av minnesvärda ögonblick.

jona-bok-3-179-2

Tävlingskalendern för 2017 är ute nu och man kan bli lätt pressad över den sviktande dagsformen. Enligt min erfarenhet flyter det på bäst när jag koncentrerar mig på små saker i stunden, istället för att vara helt fixerad vid slutresultatet. Tiden kan vara en stressfaktor och oron kring allt som ska hinnas med kan vara paralyserande. Ett bra botemedlet mot paraplys är att koncentrerar sig på vad som kan göras nu. Börja med ett litet steg. Det räcker att ta ett till armtag i poolen, ett löpsteg, ringa ett telefonsamtal…skriva en tenta…. Grips inte av panik för framtiden – stanna kvar i nuet och resultatet kommer. Vilket leder till de två sista punkterna i det här blogginlägget.

jona-bok-3-048

Tro på dig själv. Om du bara koncentrerar dig på nästa steg, så kommer du fram tillslut. Låt inte andra, omvärlden, eller dina egna förutfattade meningar definiera dig. Var optimistisk – det löser sig. Minns att ju mer du engagerar dig i livet, desto mer får du ut av det. Omfamna utmaningar. Det kommer att ge dig många spännande upplevelser. Resultaten kommer.

  • Investera i livet
  • Fokusera på nuet
  • Tro på dig själv
  • Var optimistisk

Ju mer du investerar i livet, desto mer får du ut av det i slutändan. Omfamna utmaningar, lär dig att fokusera på nuet, var optimistisk, och fram för allt – tro på sig själv.

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.