Sommar är den bästa tiden att fylla kroppen med kraft&solenergi och däremellan bara slappa&njuta av kroppen och andetaget… Så nu kör vi yoga och mindfulness utomhus och blir ett med naturen :-) Varje måndag, onsdag och fredag på stranden…

  • En grundtanke inom mindfulness är att sinnet har två mentala tillstånd. De är åtgärdsläge och varaläge.
  • I åtgärdsläge är frontalloben i hjärnan aktiverad. Denna del av hjärnan har att göra med tänkande, planerande och med att hitta lösningar. Frontalloben är också förknippad med förmågan att lösa problem, beslutsfattande och det är här vi reflekterar kring vår identitet, jämför oss med andra, bedömer oss själva, ältar och grubblar.
  • Varaläge är när vi stannar i den upplevelse vi har av nuet. Vi är mer närvarande i kroppen, våra sinnesintryck. Vi är mer observerande och iakttagande.
  • De flesta är i åtgärdsläge hela tiden, det är som att det aldrig blir lugnt, tankarna tänker hela tiden. Åtgärdsläget i hjärnan är överaktivt. Vi behöver träna på att komma från åtgärdsläge till varaläge.
  • Åtgärdsläge är som är en form av mentalt görande, tänkande och analyserande. Vi befinner oss i huvudet när vi planerar, jämför, bedömer och grubblar.
  • Varaläge är upplevelse – motsatsen till analys. Varandet kännetecknas av att vi upplever verkligheten som den är just nu. vi känner in och använder våra sinnen. Bra att skifta fokus från göra till vara nu på sommaren och få ner kortisolnivåerna till normala och nyttiga nivåer.
  • Yogan är ett perfekt verktyg, den för oss direkt ner i kroppen igen, vi blir uppmärksamma på hur det känns och vad vi gör. Vi tänker på andningen. Vi är!

Kramar och kärlek

Jona

*****

Yoga med mig i Falsterbokanalen Höllviken

Måndagar kl.9-10
Onsdagar kl.9-10
Fredagar kl.9-10

Start: Måndag 10 juli (ja, vi började i dag)
Slut: Onsdag 26 juli

Varmt välkomna till mjuk och mysig yoga ute i naturen. Samling kl. 8:45 vid den vita bastun på piren i Falsterbokanalen, längst ner på Östra Kanalvägen. Yogan är en bit upp i en glänta och startar kl. 9.

Om du vill simträna innan så hoppar vi i havet kl. 7:45. Det går också bra att bara ta ett kort dopp strax innan yogapasset, eller skippa det helt, alla gör exakt som dom vill

Ta med egen yogamatta eller liggunderlag. Priset är 80kr/gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.