-Arizona ska bli JÄKLIGT FETT! Jag är ASPEPPAD!

-Varför ska du till Arizona Jona… egentligen?

  • Jag blir tagen på sängen och sover på saken. Det blir inte mycket sömn. Känner kanske på mig att frågan är kritiskt ställd och vill försvara mig (som ett trotsigt barn). Och jag vill ju vara en hygglig, snäll och balanserad människa, inte en treåring som skapar irritation.
  • Jag kör på känsla, passion och inspiration. Och fram för allt med glädje som drivkraft. Men jag måste erkänna att jag känner mig lite mindre glad när jag måste stå upp och förklara mig. Känner mig som tonåringen i slalombacken igen som ska hem fast jag vill fortsätta åka tills liften stänger.
  • I går såg jag världscuppremiären i slalom som sändes från finska Levi – min gamla arena. Samtidigt satt jag och cyklade trainer. Kändes surrealistiskt att se ett ”tidigare liv” utspelas på TV:n samtidigt som jag i mitt ”nuvarande liv” förberedde mig för Ironman Arizona.
  • Ett slalomåk är över på mindre än två minuter. Sedan är det cirka en timmes paus till nästa åk. Jag brukade dricka en kopp varm choklad med vispgrädde innan det var dags att besiktiga banan och värma upp till nästa åk. Ironman tar en hel dag och jag dricker sportdryck. Förberedelserna är massiva. Målet är dock det samma, att komma fram så fort som möjligt. Fira och glädjas.

  • Jag vill vara en trofast person, gentemot familj och vänner och elever och klienter, men jag vill även vara trogen mig själv. Jag älskar att planera, förbereda och fullfölja saker. Gäller både yogapass och Ironman.
  • Julia kom redan tidigt på säsongen med idén att Arizona i november vore en spännande satsning. JA(!) tyckte jag och anmälde mig. Mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan dess. Anmälan Arizona hände innan jag kvalade till Ironman på Hawaii och hela den cirkusen rullade igång. På grund av diverse saker (som bland annat en rejält skadad och nu renoverad cykel) tvekade jag först och funderade på att ställa in, men beslutade mig tillslut för att fullfölja säsongen.
  • Eller som Janne brukar säga: ”Lagd plan ligger”. Jag gör som Java efter att ha blivit utskälld. Jag skakar på kroppen, ruskar av mig obehaget och springer vidare. Hundar är bra förebilder i hur man släpper taget om saker. Inför en stor tävling gäller det att se framåt men samtidigt vara uppmärksam på var fötterna är. Vad behöver jag göra just NU för att ta mig närmare mål? Flyget går via London. Jag ska njuta av resan och se till att få mycket vila. Nu blir det inget mer kaffe innan start :-)

  • Följ gärna med till Phoenix på din telefon genom min instastory by instagram. Jag lägger upp bilder på kaktusar, hästar, indianer, öken, sol och amerikanska bilar. Kramar, kärlek och kraft, jag är hemma och yobbar yoga och bakar pepparkakor om en vecka igen! Jag ska bara…

Arizona ska bli JÄKLIGT FETT! Jag är ASPEPPAD! Det kommer att bli såååå kuuul!

Jona

Foton av Ulrika Alden Vendelbo :-)

  1. Lycka till Jona! Jag tänkte att ett enkelt, lite barnsligt ”för att jag vill!” kunde vara ett bra svar! ’egentligen inget du behöver försvara. Eller förklara. Kram kram och Sat Nam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.