I går var en stor dag på platsen där allting började. Tack vare Ironman World Champonships på Hawaii har sporten triathlon haft en fantastisk utveckling sedan starten år 1978.

2018 var ett rekordår:

  • Jan Sibbersen slog Age Group simrekordet på tiden 46:30.
  • Patrick Lange satt ett nytt banrekord på 7:52:39. Plus att han förlovade sig på mållinjen :-)
  • Daniela Ryf satte ett nytt banrekord på 8:26:16.
  • Kaisa Ilvesmäki Jacobsen blev världsmästare i sin klass på en fantastisk tid 10:47: 58. Vår vän från Next Level Camp lyckades med konsten att få sin kropp och sitt sinne att samarbeta hela vägen från start till mål.

Det är otroligt inspirerade är att se alla tusentals atleter från hela världen uppfylla sina livslånga mål. Tävlingens mantra är ”Anythng is possible”. Allting är möjligt men jag vet dock att man för att kunna uppfylla riktigt svåra, stora och till synes ”onåbara” mål behöver ett högre syfte i sin vardag och sitt idrottsutövande. Det måste finnas en mening som står över allt annat. Man behöver kunna svara på frågan varför?

Jag pratade lite om detta (bland annat) på cykelklubbens Höllvikens CK höstfest i går. Anda inspiratörer är vår starka junior i SOK:s talanggrupp Julia, vår elitsenior Hans Hugo och Johan Malmsten som drömmer om att ta sig till Hawaii nästa år. Och såklart superambassadören Ola – han håller ihop allt. Alla med olika drömmar och mål, men som har en sak gemensamt. Vi gillar att cykla när solen skiner :-) Tack för en solig och spännande helg.

Kram!

Jona

Med Johan, Ola, julia och Hans Hugo innan vi bytte om till cykelkläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.