Det är 10 grader i havet i Falsterbokanalen nu och jag har tagit mina första armtag. Snart är det så varmt så att vi kan träna här på riktigt, fokuserat, fartfyllt och med glädje. Det ska bli så kul! Vi ska simma tillsammans, och vi ska bli vänner med havet och vi ska släppa loss vår inre simmare, och vi ska bli så grymma, snabba, säkra, starka. Här kommer ett litet blogginlägg om tankar medan man simmar, som du kan läsa medan vi väntar på att tempen ska stiga några grader till.

Man tänker på en massa saker exakt hela tiden …

på att benen inte ska sjunka för djupt …
på att kicka effektivt från höften …
på att accelera med  varje armtag …
på att hålla armbågen högt …

Men det är inte alla tankar som gör oss till en bättre simmare, det är faktiskt tankarna som kan vara det största hindret. Jag är en hopplös simmare, jag vill bara få simningen överstökad, mitt mål är bara att överleva simningen, jag är egentligen livrädd för vatten … Har du någonsin tänkt i liknande banor? Har du tänkt tankar som inte alls är upplyftande, utan som i själva verket tynger ner och hindrar din utveckling? Jag har!

Om du hela tiden talar om för dig själv att du är “kass på att simma” eller att du “bara vill att simningen ska vara över så att du kan börja cykla” … Sluta genast med det, du blockar din möjlighet till utveckling.

Orden har makt och om du fortsätter tillräckligt länge blir tankar och ord till sanning. Jag lägger mycket tid på pepping och det är störigt om du motarbetar mig genom att tänka negativt hela tiden … Du är inte dåliga på att meditera, du är inte sämst på att springa, eller långsam, eller värdelös, eller ovig som ett kassaskåp. Sluta snacka ner dig själv när jag försöker snacka upp dig :-)

Bli uppmärksam på när det börjar dyka upp negativ pepping i ditt huvud,  eller ännu värre, när du börjar prata ner dig själv högt inför andra … det är så onödigt!

Tänk istället på din utvecklingspotential. Även om du är helt nybörjare, så kan du lära dig att simma, och du kan bli riktigt bra. Ja, det kommer att ta tid och energi, och ja, det kommer att vara jobbigt och frustrerande, men det är kul!

Säg ja till utmaningen. Se på varje ny övning och träningspass, som en möjlighet att komma närmare målet. Nästa gång du kommer på dig själv med att tänka negativt och snacka ner dig själv, kan du prova att tänka så här istället:

  • Min träning är en pågående process
  • Jag blir bättre med varje pass
  • Jag antar utmaningen
  • Jag gillar att utvecklas
  • Att finns inom räckhåll
  • Jag gillar läget
  • Jag ska ha roligt i dag

Tillsammans blir vi starkare, snabbare, modigare! Vi kan göra det, men det första hindret är att vi måste vinna över våra egna negativa tankar :)

Vi ses snart i Falsterbokanalen. Vi simmar varje måndag, onsdag och fredag kl.7:30! Jag säger till när det är tillräckligt varmt för att börja.

Kram

Jona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.