Start söndag 19 september på Studio Canalis i Höllviken

Jag känner mig oerhört förväntansfull inför hösten då jag äntligen ska få starta upp en helt ny kurs i terapeutisk yoga. På kursen kommer jag att dela med mig av flera forskningsbaserade yogapass och övningar med inspiration från Karolinska Institutet. Min målsättning med att studera Yoga som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd på Karolinska Institutet har hela tiden varit att dela kunskapen vidare till alla som vill – och nu är det dags!

Vad är terapeutisk Yoga med Jona?

Terapeutisk Yoga är yogaträning som kompletterande behandling vid exempelvis nack-och ländryggssmärta, artros, högt blodtryck, astma och stress. Yogaövningar, andningsträning och medveten närvaro ingår enligt evidensbaserad forskning från Karolinska Institutet. Den terapeutiska yogan är omfattande med många yogaövningar, andningsövningar och speciella tekniker från den rika yogatraditionen. Det är “helt vanliga” övningar som man även utövar på helt “vanlig yoga”. Skillnaden är att man har forskat på yogaserierna och att det finns evidens (bevis) på att det funkar på det man forskat på. Terapeutisk yoga passar alla som vill förbättra sin hälsa.

Hur är kursen upplagd?

Detta är en 12-veckors kurs som är 90 minuter varje gång där vi har som fokus att stärka vår hälsa och vårt immunförsvar. Tiden är på söndagar kl.18-19:30. Vi kommer att lära oss fyra unika forskningsbaserade yogapass som du har stor glädje och nytta av. Du kommer att bli smidig och stark samtidigt som du förbättrar ditt immunförsvar. Vi gör varje pass i 3 veckor så att du lär dig dem ordentligt och du kommer att få material så att du kan fortsätta använda passen hemma i vardagen – eller i din undervisning om du är yogalärare.

  • Yogaprogram för bättre  andning, KOL/Astma i syfte att förbättra fysisk funktion och mentala symptom.
  • Yogaprogram för att öka funktion vid hjärt och kärl sjukdom, minska sömnbesvär, stress och ryggsmärta.
  • Yoga som stressreduktion, återhämtning och som kompletterande behandling vid sömnstörning.
  • Yoga som kompletterande behandling vid nack-och ländryggssmärta, ledvärk och för bättre balans.

Vem kan delta?

Jag välkomnar yogalärare, yogaelever eller dig som har en sjukdom som du vill behandla kompletterande med hjälp av yoga till denna kurs. Övningarna i den terapuetiska yogan anpassas så att alla kan utföra även något mer avancerade rörelser. Det kommer att bli jättebra!

Pris och anmälan!

Priset är 2400kr för hela höstterminen, som är 12 gånger 90 minuter yoga. Vi har uppehåll på höstlovet. Material om passen ingår. Du anmäler dig på Studio Canalis hemsida här!

Varmt välkommen, vi ses i yogasalen

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.