Hej vänner!

  • Jag sitter vid foten av ett berg och snön glimmar och gnistrar. Jag har korsat benen och försöker hålla mig vaken :-)
    Jag andas in … jag andas ut. När jag mediterar upplever jag tillvaron precis som den är just nu. Det är som det är. Precis innan jul mediterade jag flera timmar per dygn, följde min andning och “kände in” kroppen. Jag var en av många deltagare från hela världen på en online Vipassana* retreat och det var fantastiskt berikande och rogivande. Känslan sitter kvar än.
  • Jag har tur … jag är frisk, det är semester, jag känner lugnet och mår bra i själen. Jag upplever att jag kan hantera situationen som den är, och inte som jag önskar att den skulle vara. Oftast vill jag hela tiden förändra och förbättra saker, men just nu är det en liten skön paus från denna eviga strävan :-)
  • Nu när vi närmar oss slutet på detta oerhört mörka och utmanande coronaår vill jag tacka dig för att du valde att yoga med mig (eller följa mig) under året som gick. Jag vill önska dig ett lysande 2021 och hoppas att situationen blir bättre i alla avseenden och att vi kan fortsätta yoga, träna och meditera tillsammans.
  • Hälsa och välmående till alla står högst på min önskelista och jag kommer att sprida yogan vidare även nästa år. “Min eviga livsuppgift” är att ge tips på hur du med hjälp av mindfulness kan finna glädje i vardagen utan krav på prestation. Följ mig gärna på instagram här för dagliga minfulnesstips från och med första januari.

Ljuset i horisonten finns och det syns!

Jona

  • Vipassana kommer från Theravada-buddhismen och är en ca 2600 år gammal teknik som Buddha själv använde sig av för att nå upplysning. Den finns nedskriven i Satipatthana och det är därifrån som den har spridits vidare. Tekniken är enkel. Man mediterar genom att följa sitt andetag och fördjupa kontakten med sin kropp, sina tankar, sina känslor, sig själv och sin omgivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.