JONA: Min personliga relation och story till meditation* är att jag genom livet använder meditation som mental träning** i samband med mitt idrottande.

Meditation sker inte av sig själv – du är inte en ”natural born” mediterare och det är verkligen inte enkelt att sätta sig upp från ingenstans för att meditera i hopp om att finna lugn och ro. Ganska snart upptäcker du kanske att det är utmanande att sitta stilla och ”göra ingenting”. Det kliar i hela kroppen, du blir rastlös och tankarna är överallt … plötsligt har du tappat fokus och plockar upp din telefon.

Precis som man behöver träna på olika moment när man spelar padel, som att träffa och slå bollen i rätt riktning, behöver man träna på olika moment för att förfina sin meditationsteknik. Med regelbunden övning hittar man flow och allt blir skönare.

Det finns några enkla steg du behöver gå igenom innan du har svart bälte i meditation och ett första steg är att börja nu! Jag har skapat ett 10-minuters yogapass som kan fungera som en uppvärmning före din meditation.

Några små uppvärmningsövningar hjälper dig att komma ner i varv och det blir lättare att sitta still. På slutet av passet kommer en kort meditation som du kommer att klara hur smidigt som helst. Jag har filmat yogapasset i loungen på Copperhill Mountain Lodge i Åre där jag ”säsongsarbetar” under loven.

uppvärmningsövningar och meditation

FÖRKLARINGAR:

*Meditation är en rad olika tekniker för mental träning utformade för att utveckla medvetandets möjlighet att påverka kroppsliga funktioner och symtom. Meditation har en rad olika hälsofördelar som exempelvis ett starkare nervsystemet.

**Mental träning är olika tekniker vars syfte är att förstärka önskade tankar och beteenden. Det kan vara exempelvis meditation, visualisering, koncentration och målbildsträning.

Lycka till!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.