Perfekt uppmjukning av kroppen. Stärker både rygg, mage, armar och axlar. Förenar rörelse och andetag. Ger en skön känsla av flyt. Övningen består av fyra övningar som kombineras ihop till en enda flytande rörelse. 1) Kobran 2)Triangeln, 3) Plattformen och 4)Ligga ner på mage. Varje del utförs direkt efter varandra i takt med andetaget. Börja med att göra övningen 5 varv och öva successivt upp till 26 varv.

Använd pilarna eller pil-tangenterna på ditt tangentbord för att navigera i övningen

1. Kobran - Andas in

Börja liggande på mage med händerna under axlarna. Spänn ryggen och rumpan och lyft upp överkroppen. Andas in djupt samtidigt som du kommer upp i kobran. Lyft upp ansiktet.

2. Triangeln - Andas Ut

Sätt i tårna i marken, sträck armarna och pressa rumpan rakt upp, så att kroppen bildar en triange. Andas ut samtidigt som du pressar kroppen upp i triangeln. Sänk hälarna.

3. Plattformen - Andas in

Flytta över vikten mer över armarna så att kroppen bildar en rak linje från axlar till häl, som att du skall göra en armhävning. Andas in samtidigt som du kommer in i plattformen. Håll magen stark.

4. Sjunk ner - Andas Ut

Från plattformen böjer du på armarna och sjunker ner så att du ligger ner. Håll emot med armarna och magen. Andas ut samtidigt som du sjunker ner. Flytta dig mjukt mellan övningarna 1-4 i takt med djupa fullkomliga andetag.

Fokusera på att få andningen att flöda mjukt i harmoni med rörelsen. Se det som en våg som flyter in och ut genom kroppen.

Jona

SERABANDANDA KRIYA – For Curing any disease kommer från ett häfte från 70-talet, som heter Introduction to Kundalini Yoga with the Sets and Meditations of Kundalini Yoga by Yogi Bhajan. Obekärftade rykten säger dessutom att Indiska armen körde stenhårt med denna övning för att stärka hjärta och ädelmod.