Hanuman warrior flow

ditt hjärta är öppnet
du är modig och stark
en sann superhjälte

Hanuman öppnar sitt bröst och visar att Rama och Sita alltid har en given plats i hans hjärta och att det finns rum för hela universum under hans hud. Hanuman står för osjälviskt tjänande (seva) och hängivenhet (bhakti). Hans visdom är evig, hans styrka oövervinnerlig och hans kärlek omfamnar alla. Hanuman är en den stora hjälten Mahavira!

hanuman och utsikt

Hanuman Chalisa är skriver av Tulasi Das. Där står att Hanuman har Ashta Siddhi, åtta siddhis. Siddhi är en speciell förmåga, eller gåva. Genom att meditera på Hanuman Chalisa sägs det att du får samma förmågor, som hanuman.

8 Siddhis (Supernatural powers) are:

1 Aṇimā: Ability to reduce one’s size
2 Mahima: Ability to increase one’s size
3 Garima: Ability to increase one’s weight infinitely
4 Laghima: Ability to become lighter than the lightest
5 Prāpti: Ability to Obtain anything
6 Prākāmya: Ability to acquire anything desired
7 Iṣiṭva: Lordship over creation
8 Vaśitva: Having control over things

Okej ungdomar, nu är det bara att köra igång. Det här yogapasset är ger dig Ashta Siddhi :-) Börja med 3-5 varv av solhälsningen, den klassiska varianten med utfallssteg, och flyt sedan vidare in i varje ställning här nedan. Stanna kvar 1-5 andetag beroende på din feeling och dagsform. Avsluta med att vila i Shavasana och meditera på mantrat Sat Kar Tar.

Lycka till med yogapasset

Jona

Yoga Par

Jag ä l s k a r  paryoga…

…att öva med vänner och bekanta och med alla som har tid&lust. Hälften så enkelt och dubbelt så roligt. Jag har undervisat mycket i idrottsklubbar med mera goa grupper och det är alltid uppskattat och hur kul som helst. Min första erfarenhet var dock mindre lyckad. På min absolut allra första nybörjarkurs i kundaliniyoga tänkte jag att sista lektionen skulle vara lite sådär extra mysig och speciell. Eleverna fick bjuda in sina favoritparnter; ett barn, en syster, ja en valfri vän för gemensam paryoga. På slutet skulle vi dessutom ge varandra yogisk massage. Alla var inte lika sugna på spektaklet kan jag säga, i synnerhet när de blev “tvingade” av en entusiastisk partner, som tyckte att “yoga är såååå fantastiskt” och “du mååååste pröva” och “veeet att yoga är bra för dig” … “du som är så stressaaad”…..

Oh my god säger jag bara! Det blev många skratt i alla fall. Och, vad kan vi lära vi oss av detta? Jo, att yoga alltid skall utövas frivilligt :-)

Have   Fun!

Jona

Yoga Snabbis – med en Kompis

Yoga gärna med en vän – för samarbete och glädje!

Att öva yoga med en vän är dubbelt så roligt. Man kanske inte skrattar ihjäl sig direkt, men nästan :-) Prova gärna övningarna med ett fotbollslag, tennisklubb, hockeygänget, cykelvännerna, ridklubben…. Det funkar. Säkert!

Hälsar Jona – fotbollsmamma, hockeymamma, kung-fu mamma, simmarmamma, innebandymamma, handbollsmamma, jazzdansmamma, you name it mamma