Enligt den yogiska filosofin får vi Prana, livsenergi, genom andningen. Med hjälp av yogaövningar strävar vi efter att få ett fritt flöde av Prana i hela kroppen. Vi får även Prana genom den goda maten, den vackra naturen och i mötet med sköna människor. 

Nyss in från en euforisk runda. Älskar soluppgångar vid hav. Måste nypa mig flera gånger och kolla att jag inte drömmer. När jag tränade i Australien var alla ute före halv sex på morgonen ock körde för fullt. Sedan dess är jag fast och har fattat att det inte är farligt att ställa klockan på tidigt. Jag känner mig stark av att utnyttja en tid på dygnet när det är mycket Prana i omlopp. Blir uppfylld och glad. Dr Lin, doktor i traditionell kinesisk medicin, håller med, fast hon pratar om Yang istället. Yang, den vitala positiva varma livsenergin, stiger med solen. Genom att träna i soluppgången ökar alltså både Prana och Yang i kroppen. Yogisk och kinesisk filosofi i samklang.

Trevlig resa! Tvi tvi tvi- i morgon kör vi igång!

Jona

Det svarta på vattnet är fåglar. Du kan klicka på bilderna för att se bättre. 

  1. Ha, idag insåg jag varför cykelturen till jobb (06.15) nästan alltid är bästa stunden på hela dagen. PRANA!

    /Kram Katarina- cyklar i soluppgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.