Söderslätt. Titta noga. Detta skall föreställa en nerförsbacke. Det luktar skördetid vid väggrenen och ett uns av vemod kryper sig på när vi cyklar hemåt. Man får en föraning om vad som komma skall och att ingenting varar för evigt. Vinden vände i natt, 16 grader i vattnet i morse. Det blev cykelhjälm istället för badmössa. Tycker nästan lite synd om min Indiska kompis som sitter i havet och mediterar just nu. Japp exakt så! Han sitter i lotusställning i havet här nedanför med kläderna på, som hämtat ur en indisk film om livet vid Ganges. Höllvikenborna häpnar och glor. Det roar mig oerhört. Somjit håller på med en speciell Sadhana: Tri sandhya. Han reciterar ett Vediskt mantra från Rigveda på Sanskrit. Detta görs under ett dygn, vid soluppgång, solnedgång och mitt på dagen. Han säger att han renar själen och har kontakt med alla elementen. Coolt om det funkar. 

Somjit Dasgupta är jätteglad och tycker vattnet är renare, lugnare och skönare än hemma i Calcutta. Jo, jag fattar. Har själv skvätt lite Gangesvatten på kroppen och det kändes väl inte som världens fräschaste bad direkt. Här stämmer han sin Sarod, detta instrument är 300 år! Ville inte fota under själva konserten.

  1. Tack för att du delar med dig av ditt spännande liv. Måste vara kallt om rumpan för Dasgupta. Hoppas du inte får för dig att vi ska prova.
    Vi ses på måndag.
    Kram/Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.