“Stanna Här” uppmanar Jesper, och jag parkerar lydigt vid en klippavsats bortom de befolkade byarna och stränderna. Vårt letande börjar. Vi söker länge efter en sandstrand, som ligger gömd. Den som letar skall finna.. eller hur det nu går. Atlanten smeker stenen mjuk och skön att klättra på. Havet letar sig in i grottor och hålor och slipar stenen till sand. Naturen är mäktig. Flip-flops är kanske inte att rekommendera på Portugisisk trekking, men det funkar fint barfota. Legendariskt är det enda ord som full ut kan beskriva dagens strapatsrika upplevelse. Vi blir helt betagna av allt det branta och allt blått. Bitvis är det riktigt mycket adrenalin i omlopp och jag får klamra mig fast med näbbar och klor.

Vi tar det från början. Ja, jag befinner mig i på reträtt i Portugal. Håller sen semester, skriver på bok nummer två, umgås med familj & vänner och tränar. Min gamla tävlingsscykel bor permanent här, och jag trivs utmärkt på den och i bergen. Springer mina rundor och leker i havet. Kämpar varje morgon med min osköna “meditation from hell”  Mer om den om nittio dagar.

Värmer upp mig inför hösten. Puss. Ses snart i salen.

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.