Natt på Olivgården, duktigt hett och rikligt med glupska myggor som är ute efter mitt söta finska blod. Försöker med diverse yogiska knep; kalldusch, tillbakadragande av sinnet, andning genom vänster näsborre, kylande andning, böner, obskyra besvärjelser och snack med Shiva. Fungerar dåligt. Jag går upp i natten och skriver på “Tvåan” (boken), tills det är tid för morgonmeditation. Efter frukost och cykling är hela huset på benen, och då måste man ju vara social och trevlig, men i detta skede kryper irritationen likt en eld under huden min. Klassiskt fall av Pitta överskott som det kallas i Ayurveda. Yogajona är duktigt överhettad och ville inget hellre än vara i fred.

Fick min räddning i havet. Vaggas av vågorna. Sjunger själens sång. I det stora gröna är allt suddigt, guppande, flödande och långsamt. Simmar, dyker, letar fiskar och snäckor. Balansen återvänder fort när jag får leka sjöjungfru. Ge mig bara ett stort glas vatten, så lägger sig elden.

Sval kram- skön måndag.

Jona

  1. En sådan vacker fajanfy! Det betyder sjöjungfru på Linnea (barnbarn) språk.
    Kram och välkommen hem soon. Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.