Eld är ett fascinerande element, blir fängslad och stirrar gärna länge in lågor som föds och dör. Har nyss tränat och badat bastu. Härlig hetta inifrån och ut, som ett föryngringsbad. Nu mera mys vid brasa. Elden lättar upp den svarta novemberkvällen. Veden är helt fuktig men med lite tändvätska får den fort fart. Jag älskar att meditera vid eld och känna lågorna sluka mitt hjärta. Elden transformerar, renar och bränner bort gammalt skit från sinnet. Jag har alltid tyckt att det är lättare att trancendera, tränga igenom sinnets lager, när jag mediterar vid en helig eld. Shivadyrkare i Indien mediterar vid öppen eld. Uppe i Rishikesh vid Himalayas fot kan man nattetid se flera eldar flämta som ljuskäglor i mörkret. I Udasi templet i Amritsar finns en fin meditationseld, som jag älskar att besöka. Min absoluta favorit är dock Baba Siri Chands privata tempel i Gobind Sadan på bilden här nedan. Drömmen är att bygga en helig eld här hemma i Hölle en vacker dag. Tänk vad coolt det vore, att få visa yogaeleverna hur man mediterat sedan urminnes tider enligt vår tradition av Yoga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.