Ja, det blir faktiskt vinter varje år i Sverige – ibland även i sköna sydliga Skåne – och man kan tycka att det borde finnas en viss insikt och beredskap att möta mörkret. Vi är människor och ställer oss gärna som härskare över naturfenomen som regn, mörker, kyla och snö. Det ska helst inte vara en del av våra fantastiska liv av fiolspel och fågelsång. Jag  är själv ett utmärkt exempel på en enerverande ärkepositiv individ som vägrar kuvas av storm utan leker att livet är en lätt sommarbris mot kinden… Nåja nästan. Här kan ni få skåda 2 bilder från gårdagens misslyckade fotosession. Vi hade planerat det hela väldigt bra, fotografen, formgivaren och jag. Kapitel elva skulle illustreras med mörker, missär, kontemplation, svart lerig åker, en bonde som plöjer och måsar som lyfter lätta mot skyn vid horisonten. Jag har skrivit om jorden som vilar och demoner som härjar i sinnet när mörkret kommer och dylika tunga sanningar. Sen kom snön med fullt strålkastarljus och livade upp hela tillställningen, och jag fick skriva om kapitlet lite hastigt och lustigt… ho ho  ja ja… Fast vi kan ju alltid låtsas att det är januari nu. Snöpuss från snöglad liten Jona.

  1. Ser fram emot 2:an! Gillar din 1:a bok väldigt mycket. Har använt den vid både meditation, yogapass och vid ide´torka när jag ska laga något gott och hungern tränger på! Lycka till med 2:an!

  2. Hej Jona
    Jag funderar fortfarande på hur jag kan få tag i din första bok i gbg? Jag vill inte lämna tillbaka den till bibblan det är ett starkt täcken på att den bör köpas annars blir jag ju en tjuv.
    Har du dina grunder i Ayurvedan när du lagar mat?

  3. Emma, det är superlätt, finns att köpa på nätet både från Bokus och Adlibris, billigt och bra. Om det inte funkar kan jag skicka dig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.