Hjärtat leder och huvudet följer. Min största utmaning som yogalärare är att lära ut konsten att sitta stilla. Det behövs några minuter av orörlighet för att meditationen ska börja kicka in på allvar i sinnet, själen och kroppen.


Att sitta i meditation är stilla och avslappnat, men även oerhört stärkande för koncentrationsförmågan. Fokus är på andnigen och mantrat. Sittknölarna är parallella med ryggraden. Magen är lite spänd för att kontrollera nedre delen av ryggraden. Hakan är en aning in och bröstet lyft. Ryggraden förlängs och sträcks, bäckenet justeras i linje med ryggraden. Påverkar ryggrad, matsmältningsorgan och lungor.

Sittställningar utan inbördes rangordning:

• Lätt meditationsställning (sukhasana)
• Halvlotus (Arda padmasana)
• Lotusställning (Padmasana)
• Klippställning (Vajrasana)
• Celibatställning
• Hjälteställning
• Sitta på stol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.